poster

Indijana Džons i poslednji krstaški pohod

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

akcija, avanturistički | SAD, Ujedinjeno kraljevstvo
Režiser: Steven Spielberg
TV1000 Balkan | 13.4.24. | 18:25

Ocena: 8.2/10
Ocena korisnika: 7.6/10
(148 glasova)

SADRžAJ

Treći nastavak omiljene Spilbergove i Lukasove sage o Indijani Džonsu počinje upoznavanjem sa mladim Indijem (kojeg tumači pokojni River Feniks) koji u žestokom prologu upoznaje publiku sa poreklom svoje ljubavi ka avanturi, strahu od zmija i tvrdoglave odlučnosti da spasava predmete od istorijskog značaja iz šaka loših momaka i vraća ih u muzeje, gde im je i mesto. Odrasli Indi (Harison Ford) nam se ubrzo potom otkriva u poznatoj učionici, gde 1938. predaje arheologiju velikom broju studentkinja sa blistavim očima. Ipak, g. Džons biva ponovo odvučen od svog svakodnevnog posla kada mu kolekcionar umetničkih predmeta (Džulijan Glover) dođe s predlogom da nađe veoma traženi Sveti Gral. Okolnosti otkrivaju da je još jedan arheolog bio u potrazi za proslavljenim peharom – Indijanin otac Henri Džons (Šon Koneri) koji je i nestao tokom svoje potrage. Mlađi i stariji potomak porodice Džons naći će se u seriji opasnih situacija na lokacijama koje idu od Venecije, do najopasnijih mesta na Bliskom istoku. Situaciju dodatno komplikuje prisustvo Elze (Alison Dudi), lepe i inteligentne žene sa jednim fatalnim nedostatkom: ona je tajni nemački agent. Potraga za Gralom je opasna i njegov pronalazak bi mogao da bude fatalan po one koji ga traže radi postizanja lične koristi. Film Indijana Džons i poslednji krstaški pohod je zaradio rekordnih 50 miliona dolara tokom prve nedelje prikazivanja.

Slike

Indijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohodIndijana Džons i poslednji krstaški pohod

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.