Ocena: 9.0/10
Ocena korisnika: 8.6/10
(158 glasova)

SADRžAJ

Film "Šindlerova lista" je epska drama koja govori o ljudima koji su preživeli holokaust iz Drugog svetskog rata i čoveku koji je neočekivano postao njihov spasilac. Oskar Šindler, biznismen, član nacističke stranke i nepopravljivi ženskaroš, dolazi u Poljsku, okupiranu od strane nacista, u potrazi za ekonomskim prosperitetom. Zapošljava Jevreje u svojoj fabrici, kako bi proizvodili za Treći rajh. Pošto je bio svedok stradanja Jevreja u krakovskom getu, ubrzo je uvideo zlo nacizma. Njegovi radnici dolaze pod teror nacističkog sadiste Amona Geta, pošto su odvedeni u logor. Uz pomoć svog računovođe Izaka Sterna, Šindler pravi listu "najpotrebnijih" Jevreja. On podmićuje nemačke vlasti i samog Geta i uspeva da oslobodi više od 1.000 Jevreja.

Slike

Šindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova listaŠindlerova lista

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.