NOVOSTI Stranica 1

ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids

• petak 19:08

Austrijski državni emiter ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids 1. januara 2024.Kanal će biti dostupan kao linearni 24-satni streaming servis na webu na https://kids.orf.at . Sadržaj programa će  biti ponuđen na zahtev.Sa zabavnim, naučnim i informativnim programima, uključujući veliki broj originalnih produkcija, ORF Kids fokusira se na decu uzrasta između 3 i 13 godina. Takođe biće filmova i serija .

Vivacom i Eutelsat lansiraju OneWeb Earth stanicu

• petak 14:08

Vivacom je lansirao novu zemaljsku stanicu koja će podržavati Eutelsatovo OneWeb poslovanje.
Ovaj objekat je tek četvrti takve vrste u Evropi i jedan od samo 35 koji posluju u svetu. Omogućit će proširene komunikacijske usluge za usluge povezivanja Eutelsat Grupe u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO).

Apple će 2025. godine predstaviti vlastite baterije

• petak 03:23

Nije tajna da Apple već godinama radi na tome da u jednom trenutku sam dizajnira i baterije za svoje uređaje. Još od 2018. godine svjedočili smo kako kompanija masovno kupuje patente i manje tvrtke koje su se bavile razvojem baterija, da bismo danas doznali da je konačni projekt razvoja vlastitih baterija pri kraju.

Xiaomi objavio listu globalnih modela koji prvi dobivaju nadogradnju na HyperOS

• petak 03:23

Xiaomi je nedavno objavio listu uređaja koji će dobiti nadogradnju na novi HyperOS, koji zamjenjuje MIUI nakon njegovog 13-godišnjeg radnog staža. Kako danas doznajemo, taj se popis odnosio na modele s kineskom verzijom ROM-a, da bi danas kompanija objavila listu uređaja za globalno tržište koji će prvi dobiti HyperOS 1.0. Popis slijedi u nastavku:

MediaTek Dimensity 9300 službeno: Veliki napredak u grafičkim performansama

• petak 03:23

Nakon poduljeg perioda kruženja glasina i špekuliranja, MediaTek je danas službeno predstavio Dimensity 9300 procesor, koji se svrstava uz bok Snapdragonu 8 Gen 3, predstavljenom prije desetak dana od strane Qualcomma.
Dimensity 9300 donosi četiri ARM Cortex-X4 jezgre i još četiri A720 jezgri, što će mu prema riječima managera MediaTeka osigurati optimalne multi-core i single-core performanse.

Apple će u EU dopustiti alternativne trgovine aplikacijama

• petak 02:23

Čini se da EU još jednom pobijedila Apple. Nakon što ga je doslovno natjerala da u iPhone uvede USB-C utor za punjenje, sada će se Apple morati pokoriti DMA (Digital Market Act) regulativi. Ovaj put se radi o omogućavanju pristupa alternativnim trgovinama aplikacija iOS sustavu, što znači da App Store više neće imati monopol na instalacije kao što je slučaj sada.

Kineski proizvođači masovno uvode satelitsku komunikaciju putem mobitela. Europa je „na čekanju“

• petak 01:23

Nakon što je Apple na stol donio satelitsku komunikaciju putem mobitela, makar onu jednosmjernu, Huawei je u modelu Mate 60 Pro+ ponudio dvosmjernu, uz dodatak čak i telefonskih poziva. Usluga je u potonjem slučaju doduše ograničena na Kinu, no time ipak svjedočimo novom trendu, tj. uvođenju satelitske komunikacije u uređaje dostupne običnim, a ne samo privilegiranim korisnicima.

Apple će možda ipak morati platiti 14 milijardi eura poreza u EU, što je pokušao izbjeći

• petak 01:23

Prema najnovijoj izjavi dužnosnika Europskog suda pravde, Apple bi mogao biti prisiljen platiti 14 milijardi eura poreza u Irskoj, nakon što je utvrđeno da je nižestupanjski Sud Europske unije napravio niz pogrešaka u postupku 2020. godine.
Potonji je tada presudio da Apple nije kriv za iskorištavanje rupa u zakonu kako bi izbjegao oporezivanje iz razdoblja između 2003. i 2014. godine.

Telemach: nismo žrtva hakerskog napada

• petak 01:23

Iz Telemacha su reagirali na tekst od prije nekoliko dana da je Telemach hakiran i da netko presreće SMS kodove. Njihovu objavu u nastavku prenosimo u cjelosti 
Nastavno na pojedine medijske napise, ističemo da Telemach nije žrtva hakerskog napada. Detaljnim uvidom ustanovili smo da su poteškoće koje prijavljuju korisnici WhatsAppa u pristupu aplikaciji, među kojima je i manji dio WhatsApp korisnika koji koriste Telemach kao svog operatora, izvan naše mreže.

Fool Me Once (2024)

• četvrtak 23:00

Serija / Prevari me jednom Godina: 2024- (januar) Žanr: Krimi / Drama / Misterija Glavne uloge: Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Richard Armitage, Joanna Lumley, Dino Fetscher, Emmett J. Scanlan, Joe Armstrong, Marcus Garvey, Danya Griver, Laurie Kynaston, Hattie Morahan, James Northcote … Radnja serije: Kada bivša vojnikinja Maya vidi svog ubijenog muža na tajnoj kameri …

Početak « 1 2 3 ... 1620 1621 1622 » Zadnja

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.