Volta a Catalunya je biciklistička cestovna utrka koja se održava godišnje u Kataloniji, Španjolska. To je jedna od tri svjetske biciklističke utrke u Španjolskoj, zajedno s Vueltom a España i Tour of the Basque Country. Utrka je imala nekoliko različitih datuma u kalendaru, održavala se u rujnu, lipnju i svibnju. Od 2010. godine na kalendaru je krajem ožujka kao dio UCI World Toura. Trka se vozi tijekom sedam dana, obuhvaća autonomnu zajednicu Kataloniju na sjeveroistoku Španjolske i sadrži jednu ili više etapa u planinskom području Pirineja. Tradicionalno se završava etapom u Barceloni, glavnom gradu Katalonije, na krugu s poznatim usponom i parkom Montjuïc.
Prvi put održana 1911. godine utrka je četvrta najstarija etapna biciklistička utrka na svijetu, odmah nakon Tour de Francea, Tour of Belgium i Giro d'Italie.

Bilo je na kanalima:

Eurosport  Eurosport 2  

PREPORUKE
  • Tro-Bro Léon

    image
  • UCI Mountain Bike World Cup

    image
    UCI Svjetski kup u brdskom biciklizmu je serija utrka brdskog biciklizma koja je odobrena od strane Svjetske biciklističke federacije. Prva serija Svjetskog kupa...
  • Cape Epic

    image
    The Absa Cape Epic is a physically grueling and mentally demanding mountain bike multi-stage race set in South Africa's Western Cape region.
  • Giro d'Italia

    image
    Giro d'Italia je biciklistička cestovna utrka koja se jednom godišnje održava u Italiji, utrka traje tri tjedna, a najčešće se održava u svibnju (ponekad lipnju).
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.