poster

Hitler: Poslednji dani

Der Untergang (2004)

drama, povijesni, ratni | Njemačka, Austrija, Italija
CineStar TV2 | 25.4.24. | 00:55

Ocena: 8.2/10
Ocena korisnika: 8.8/10
(95 glasova)

SADRžAJ

Traudl Junge imala je samo 22 godine u jesen 1942. godine, kada je postala lična sekretarica Adolfa Hitlera. U aprilu 1945, rat se bliži kraju, a Hitler i njegova svita se povlače u tajni bunker u Berlinu. Tu provode, kako se ispostavilo, poslednjih deset dana svog života. Sa njima je i dalje mlada Traudl, koje je do kraja radila za Firera. Dok je Hitlerova ljubavnica Eva Braun pokušavala da priredi rođendansku zabavu za njega, njegovi najbliži saradnici, uključujući i Hajnriha Himlera, Gebelsa i Alberta Spira, nagovaraju ga da pobegne iz grada, dok samo još Gebels živi u iluziji da će Treći rajh uspeti da opstane. Hitler odbija da ode iz Berlina, pa svoje poslednje dane provodi iskaljujući svoj bes na svima i okivljujući sve oko sebe, dok pokušava da shvati gde je pogrešio.
U međuvremenu, odbrana Berlina slabi, a Gebels stiže u bunker sa svojom porodicom. On i njegova supruga su najvatrenije Hitlerove pristalice i odlučni su u nameri da oduzmu živote svojoj deci, a zatim sebi, radije nego da žive u svetu bez fašizma i bez Firera. Ovaj film se oslanja na memoare prave Traudl Junge, koje je napisala u saradnji sa Melisom Miler.

Slike

Hitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji daniHitler: Poslednji dani

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.