SADRžAJ

Neću da govorim o tome
Zašto danas pripadnici antifašističkog pokreta neće da govore o svom angažmanu tokom Drugog svetskog rata?
Šta ih je dovelo do takvog stava? Zašto se neki od njih opredeljuju da ćutanjem reaguju na aktuelne stavove prema antifašističkom - komunističkom angažmanu?
Ali, ako progovore, šta možemo čuti danas od njih? U ime čega su potisnuti dragoceni i važni segmenti istine o angažovanju levičara iz vremena pre i za vreme Drugog svetskog? U ovoj emisiji preispitujemo zašto je u našoj sredini došlo do diskvalifikacije antifašizma danas? U emisiji govore naučnica dr Eva Čančić, nekadašnja skojevka koja je uhapšena i provela veći deo rata u zatvorima i logorima, reditelj Zlatko Paković, filozofkinja Gordana Daša Duhaček, a odlomke iz ratnih memoara partizanke Mitre Mitrović govori glumica Milica Stefanović.
Snimatelj: Dragan LapčevićMontaža: Ksenija SavićevićScenario i režija: Valentina Delić

Fotografije

Ja, mi i drugi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • China Uncovered

    image
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
  • Zapis

    image
    Ova emisija predstavlja svojevrsnu razglednicu Crne Gore. Autor i voditelj Miomir Maroš, ideje za emisiju dobija od gledalaca koji žele da predstave svoje krajeve...
  • Tiagov Balkan

    image
    Tijago Fereira je zbog ljubavi došao u Srbiju iz Brazila. Iako ta ljubav nije potrajala, pronašao je dve nove - ljubav svog novog života i ljubav prema Balkanu....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.