Svadbeni običaji u našoj zemlji razlikuju se i više nego što to možemo da zamislimo. Novi TV serijal približiće nam kako se danas obavljaju svadbene ceremonije i veselja širom Srbije - šta je od tradicionalnih običaja zadržano, šta izmenjeno a šta je, u savremenom duhu, pridodato. Kroz 14 epizoda prvog ciklusa serijala, videćemo mačvansku, južnjačku, rašku, sjeničku, šumadijsku, vlašku svadbu ali i koji su se običaji zadržali na Kosovu i Metohiji. Prateći sve aktivnosti odabranog budućeg bračnog para - koji najviše u svom kraju sledi tradiciju, videćemo: kako izgledaju moderne prosidbe, gde su se još zadržale hajdučke busije, gde se i dalje puca u jabuku a gde mlada beži uoči svadbe... Takođe, predstavićemo kako izgledaju ceremonije venčanja u manastirima, džamijama i katedralama Srbije ali i otkriti kako se sprovode pripreme, nabavke, podizanja svadbenih šatora. Dočaraćemo i preneti atmosferu momačkih i devojačkih večeri ali i kako mladenci prave budžet, koliko "zarade" na svadbi... Kroz serijal će gledaoce voditi tri dame, koje su leto 2019. provele radno - pod svadbenim šatorima i u svečanim salama za venčanja, proveravajući kako se danas svadbuje, od Subotice do Preševa: glumica Mirka Vasiljević i TV lice RTS-a Marija Veljković Milovanović. Emisiju za RTS realizuje produkcija "Top Manifest" a autor je Darko Popović.
Serijal "Svadba iz mog kraja" pratite od 26. septembra, četvrtkom od 22 sata, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Emitira se na kanalima:

RTS SVET  RTS1  

Bilo je na kanalima:

RTS2  

Sljedeće epizode:

danas
17:15
Svadba iz mog kraja, zabavni program
danas
17:25
Svadba iz mog kraja
danas
01:52
Svadba iz mog kraja
četvrtak
21:55
Svadba iz moga kraja
četvrtak
22:00
Svadba iz mog kraja, zabavni program
PREPORUKE
 • Žarište Zemlja

  image
  Žarište Zemlja - Ljepota stvaranja i rat čovjeka protiv života.
 • Svetilnici

  image
  Serija „Svetilnici“ otvara vrata srpskih pravoslavnih hramova na teritoriji Vojvodine. Kroz dvadeset epizoda gledaoci će uživati u svojevrsnom umetničkom obilju u...
 • Specijalci u akciji (2012)

  image
  U.S. Special Forces veteran Terry Schappert hosts the series that analyzes the operations of military and police units in urban combat scenarios.
 • Welcome to the Balkans

  image
  "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.