Svadbeni običaji u našoj zemlji razlikuju se i više nego što to možemo da zamislimo. Novi TV serijal približiće nam kako se danas obavljaju svadbene ceremonije i veselja širom Srbije - šta je od tradicionalnih običaja zadržano, šta izmenjeno a šta je, u savremenom duhu, pridodato. Kroz 14 epizoda prvog ciklusa serijala, videćemo mačvansku, južnjačku, rašku, sjeničku, šumadijsku, vlašku svadbu ali i koji su se običaji zadržali na Kosovu i Metohiji. Prateći sve aktivnosti odabranog budućeg bračnog para - koji najviše u svom kraju sledi tradiciju, videćemo: kako izgledaju moderne prosidbe, gde su se još zadržale hajdučke busije, gde se i dalje puca u jabuku a gde mlada beži uoči svadbe... Takođe, predstavićemo kako izgledaju ceremonije venčanja u manastirima, džamijama i katedralama Srbije ali i otkriti kako se sprovode pripreme, nabavke, podizanja svadbenih šatora. Dočaraćemo i preneti atmosferu momačkih i devojačkih večeri ali i kako mladenci prave budžet, koliko "zarade" na svadbi... Kroz serijal će gledaoce voditi tri dame, koje su leto 2019. provele radno - pod svadbenim šatorima i u svečanim salama za venčanja, proveravajući kako se danas svadbuje, od Subotice do Preševa: glumica Mirka Vasiljević i TV lice RTS-a Marija Veljković Milovanović. Emisiju za RTS realizuje produkcija "Top Manifest" a autor je Darko Popović.
Serijal "Svadba iz mog kraja" pratite od 26. septembra, četvrtkom od 22 sata, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Emitira se na kanalima:

RTS SVET  RTS1  

Bilo je na kanalima:

RTS2  

Sljedeće epizode:

sutra
17:09
Svadba iz mog kraja, zabavni program ®
sutra
17:17
Svadba iz mog kraja
sutra
02:06
Svadba iz mog kraja
PREPORUKE
  • Planet prirodnih čuda - Život na rubu (2015)

    image
    Spektakularna serija veliča Zemljina prirodna čuda i otkriva dramatične i nevjerojatne živote ljudi i stvorenja koja u njima žive. Zemlja obiluje prelijepim...
  • Konfucije je bio gurman (2017)

    image
    Chinese cuisine is perhaps the oldest and most sophisticated organized cuisine in the world. It boasts over 5,000 years of history, yet in North America many...
  • Italia: viaggio nella bellezza

    image
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.