SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Ljekovito nas bilje fascinira jer ono može uistinu sve: ugodnog je mirisa i okusa i ima ljekovita svojstva. Od davnina oduševljava ljude i kulture diljem svijeta, prije svega zbog svog djelovanja kako u kuhinji, tako i u laboratoriju ili vještičjoj kuhinji.
U Europi su se tajne liječenja ljekovitim biljem čuvale iza nepristupačnih samostanskih zidina, a tek izumom tiskarskog stroja to je znanje putem knjige ušlo i u obiteljske domove. No početkom 20. stoljeća suvremena je medicina istisnula znanje o ljekovitosti bilja koje se prenosilo naraštajima.
A danas? Ljekovito bilje doživljava svoj procvat. Proizvođači kozmetike i lijekova eksperimentiraju s djelatnim tvarima iz prirode. Prirodno je liječenje danas ponovno rame uz rame s klasičnom medicinom. I u svakodnevnom životu sve više ljudi vjeruje blagotvornom učinku ljekovitog bilja.
Petodijelna njemačka serija "Tajni svijet ljekovitog bilja" polazi na istraživačko putovanje u jedanaest zemalja i otkriva zanimljivu kulturu i prošlost ljekovitog bilja u Provansi, u Alpama, na Balkanu, u Latinskoj Americi i u Indiji.
Zahvaljujući mirisnim cvjetovima i začinskom bilju, Provansa je prerasla u svjetski brend. Bogatstvo biljnog svijeta između francuskih Alpa i Sredozemnog mora zasjenjuje sve druge francuske regije.

Fotografije

Tajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: ProvansaTajni svijet ljekovitog bilja: Provansa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Potraga za žadom (2015)

    image
    U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti...
  • Mit dem Zug durch... (2006)

    image
    A wonderful trip through Iran on the trans Iranian railway.
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
  • Die Unvermittelbaren - mit Martin Rütter (2022)

    image
    Martin Rütter nimmt sich in diesem Format Hunden an, die aus verschiedensten Gründen im Tierheim gelandet sind und dort als schwer bis gar nicht vermittelbar...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.