Ljekovito nas bilje fascinira jer ono može uistinu sve: ugodnog je mirisa i okusa i ima ljekovita svojstva. Od davnina oduševljava ljude i kulture diljem svijeta, prije svega zbog svog djelovanja kako u kuhinji, tako i u laboratoriju ili vještičjoj kuhinji.
U Europi su se tajne liječenja ljekovitim biljem čuvale iza nepristupačnih samostanskih zidina, a tek izumom tiskarskog stroja to je znanje putem knjige ušlo i u obiteljske domove. No početkom 20. stoljeća suvremena je medicina istisnula znanje o ljekovitosti bilja koje se prenosilo naraštajima.
A danas? Ljekovito bilje doživljava svoj procvat. Proizvođači kozmetike i lijekova eksperimentiraju s djelatnim tvarima iz prirode. Prirodno je liječenje danas ponovno rame uz rame s klasičnom medicinom. I u svakodnevnom životu sve više ljudi vjeruje blagotvornom učinku ljekovitog bilja.
Petodijelna njemačka serija "Tajni svijet ljekovitog bilja" polazi na istraživačko putovanje u jedanaest zemalja i otkriva zanimljivu kulturu i prošlost ljekovitog bilja u Provansi, u Alpama, na Balkanu, u Latinskoj Americi i u Indiji.

Bilo je na kanalima:

ARTE DE  3SAT  Phoenix  HTV2  

PREPORUKE
  • Lepše od Pariza

    image
    Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija...
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Erlebnis Erde (2007)

    image
    Reihentitel für Naturdokumentationen im Ersten.
  • U potrazi za istinom (2018)

    image
    Od 1977. do 1982. dokumentarna serija „U potrazi za istinom“ zarobila je američku psihu svojim jedinstvenim istraživanjem neobjašnjivih fenomena. Naoružan...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.