EPIZODA: 4

SADRžAJ

Već je i sama najava da će redatelj Ivica Buljan u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara 2015. postaviti scensku adaptaciju romana "Elementarne čestice" Michela Houellebecqa, nagrađivanog francuskog romanopisca i pjesnika, izazvala je brojne kontroverze.
Panični strah od mogućeg terorističkog napada, ali i samog sadržaja predstave koja obiluje scenama nasilja i seksa, kod jednog dijela dubrovačke, ali i hrvatske politike i javnosti, rezultirao je traženjem zabrane predstave.
Nervoza vlasti vezana uz "Elementarne čestice" utjecala je i na promjenu lokacije na kojoj se predstava trebala održati, a samim tim i na redateljsku i dramaturšku koncepciju cijelog projekta.
U "Najdužem danu" pratimo redatelja Ivicu Buljana i njegov umjetnički tim kako, pod jakim policijskim osiguranjem, postavljaju predstavu koja se i sama bavi granicama slobode pojedinca u suvremenom društvu.

Fotografije

Najduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redatelj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kako je napravljeno (2001)

    image
    Je li vas ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve djelove procesa stvaranja...
  • Kajkavci

    image
    "Kajkavci" je popularni program koji slavi kulturu, tradiciju i način života kajkavskog govornog područja Hrvatske.
  • China Uncovered

    image
  • I mestieri di Mirko

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.