EPIZODA: 5

SADRžAJ

Prema tvrdnjama turističkih stručnjaka, Hrvatskoj nedostaje još najmanje 140 hotela najviše kategorije da bi bila potpuno konkurentna na međunarodnom turističkom tržištu.
Rovinj je među prvima u Hrvatskoj krenuo sve smještajne kapacitete podizati u visoku kategoriju i okrenuo se najzahtjevnijim gostima. Već godinama je u samom vrhu po broju ostvarenih noćenja, a ove je godine apsolutni hrvatski šampion s gotovo 3 milijuna noćenja.
Na red za preuređenje i novu kategorizaciju stigao je i legendarni Adriatic, prvi rovinjski hotel, izgrađen davne 1913. godine.
Zgrada stogodišnjeg hotela Adriatica jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju i od iznimne važnosti za identitet grada. Naime, upravo su uz hotel Adriatic vezani prvi pravi počeci organiziranog turizma u Rovinju. Nalazi se u urbanom tkivu grada Rovinja, starogradskoj jezgri koja je još 1963. godine proglašena spomenikom kulture.
Adriatic je jedinstven u svijetu po svom interijeru u kojem dominiraju umjetnine 14 hrvatskih i europskih umjetnika, impresivna zbirka od više od stotinu djela, osmišljenih i kreiranih posebno za ovaj hotel.
Projekt obnove Adriatica vodio je arhitektonski ured Studio 3LHD koji je u dizajniranju interijera surađivao sa Studijem Franić/Šekoranja. Umjetnička kustosica je Vanja Žanko, a grafička dizajnerica Lana Cavar osmislila je vizualni identitet, dok su dizajn uniformi osoblja kreirale dizajnerice iz Studija I-gle.
Kompletna obnova hotela izvršena je u manje od šest mjeseci, a izvođači i arhitekti napustili su ga samo dva dana prije ulaska prvih gostiju. A utrka s vremenom bila je vrlo dramatična...

Fotografije

Najduži dan: ArhitektiNajduži dan: ArhitektiNajduži dan: ArhitektiNajduži dan: ArhitektiNajduži dan: Arhitekti

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.