EPIZODA: 6

SADRŽAJ

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća tekstilna industrija u Hrvatskoj zapošljavala je više od 120.000 ljudi. Danas ih u njoj radi tek malo više od 20.000.
Neki od najpoznatijih hrvatskih tekstilnih i modnih brendova, poput Kamenskog, Nade Dimić, DTR-a, Međimurske trikotaže, Dalmatinke, Varteksa, ili su potpuno nestali s tržišta ili životare unutar stečajeva i predstečajnih nagodbi.
Unatoč krizi industrije, Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu i dalje školuje tekstilne dizajnere. Oni u pravilu karijeru započinju u krojačkim manufakturama, u nastojanju da uspostave vlastiti brend.
Uspješnih priča o suradnji mladih kreatora i industrije, na žalost, još uvijek je malo.
Anamarija Kralj iz Čakovca i Mirjam Krajina iz Hrvatskog Leskovca studentice su Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Rade pod imenom Kralj&Krajina.
Svoju kolekciju su spremale više od tri mjeseca, a kolekcija se sastoji od 15 modela inspiriranih Smaugom, likom zmaja iz filma Hobit.
U "Najdužem danu" pratimo njihove zadnje pripreme pred reviju na najvažnijem hrvatskom tjednu mode, Fashion.hr-u, koji posjeti više od 5.000 gledatelja i prati oko 200 akreditiranih novinara iz cijele zemlje.


SCENARISTI: Nebojša Taraba i Miodrag Sila
REDATELJ: Nikola Strašek
SNIMATELJI: Robert Krivec, Bruno Ranković
MONTAŽER: Ivan Živalj
Drugi plan za HRT 2015.

Fotografije

Najduži dan: Modne dizajnericeNajduži dan: Modne dizajnericeNajduži dan: Modne dizajnericeNajduži dan: Modne dizajnericeNajduži dan: Modne dizajnerice

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Kronike zločina (1996)

  nedjelja
  image
  'Kronike zločina' (Forensic Files) je američki dokumentarac prikazan u obliku serije koja otkriva kako se zločini, misteriozne nesreće ili epidemije bolesti...
 • Zemlja iz svemira (2019)

  nedjelja
  image
  Čudesne migracije. Promjena godišnjih doba. Morske mijene. Kamere koje iz svemira bilježe prirodne spektakle danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu...
 • BBC World News (1997)

  nedjelja
  image
  The latest international news from the BBC.
 • Australski lovci na zlato (2016)

  nedjelja
  image
  U legendarnom Goldfieldsu u zapadnoj Australiji, tri ekipe okorjelih tragača za zlatom riskiraju svoju budućnost u potrazi za najvećom nagradom. U seriji...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.