SADRžAJ

Pored ogromnog ekološkog otiska i neutoljive gladi za resursima, gradovi su i najveći emiteri gasova sa efektom staklene bašte i dominantni zagađivači vazduha i vode.
Otkrivamo šta su toplotna ostrva u gradu i zašto nastaju urbane poplave. Kako urbanistički planski - ili neplanski - razvoj gradova utiče na njihove zelene površine.
Određeni broj aktuelnih urbanističkih pristupa oslanja se na prirodom inspirisana rešenja u gradovima. Ona doprinose održivosti i klimatskoj otpornosti gradova.
Nije potrebno mnogo da naše okruženje učinimo lepšim i zdravijim, a da istovremeno pozitivno delujemo na mikroklimu i biodiverzitet. Vodimo vas u Zelenu laboratoriju Beograda.
RTS Lab otkriva i gde žive urbane pčele, kako gradski festivali čuvaju ekologiju i kakav je portret urbanog umetnika.
U prelistavanju naučne štampe o prirodom inspirisanim rešenjima u gradu govorimo sa glavnom i odgovornom urednicom Nacionalne geografije Milanom Petrović.
Autor emisije je Aleksandra Todorović.Urednik emisije je Mirjana Nikolić.

Fotografije

RTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemiRTS Lab: Urbani ekosistemi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Ja biram (2017)

    image
    Ja biram, ti biraš, svi smo mi smo nekada birali, a mnogi tek treba da izaberu – zanimanje za ceo život! To je osnovni motiv nove emisije Programa za decu i...
  • Kad naš brod plovi

    image
    U emisiji "Kad naš brod plovi" upoznajte dvojac koji putuje duže cijele jadranske obale i njezinih otoka kako bi istražili ribolov. Postoje razne ribolovne...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.