Na pozadini društvenih pobuna i klasnih borbi u Italiji netom prije Prvog svjetskog rata prepleću se dvije strastvene ljubavne priče i jedna velika priča o žrtvi. Intenzivna strast spaja Branda Prizzija - mladog idealista koji se bori za prava radnika u kamenolomu - i Silviju, lijepu emancipiranu suprugu vlasnika kamenoloma Corrada Corradija. Corrado je rudarski inženjer, prosvijećen i sjajan, no istodobno vezan za nametnute mu stoljetne tradicije. Corrado je drugi sin Corradijevih, jedne od najistaknutijih obitelji u Carrari, koja je vlasnik rudnika mramora Colonnata gdje Brando radi na najopasnijim poslovima. Brandov će utjecaj naglavačke preokrenuti idilični svijet obitelji Corradi. Nije se samo Silvijin život zauvijek promijenio već su se jednako uzdrmali i nepokolebljivi stavovi njezinog supruga. Brando Prizzi i Silvia Corradi su iz različith svjetova, ali osjećaji koji su ih povezali - stalni sukobi između srca i razuma - prevladavaju nad svime ostalim i samo ih smrt može spriječiti da budu skupa. Želja za osvetom odvest će Corrada do najtamnijih kutaka njegove duše, osjećaja koje dotad još nije iskusio. Suparništvo između dvojice muškaraca ne staje samo kod Silvije. Među njima izbija i klasni rat.
Nadalje, tu je čista ljubav dvoje mladih sanjara: Tommasa i Maddalene. Tommaso Fabiani je učitelj mladog sina Silvije i Corrada, Simonea, a Maddalena Prizzi je kućna pomoćnica u vili Corradi i Brandova je mlađa sestra. Ova ljubav patit će zbog pohlepe i ambicija gospođice Maffei, domaćice vile. Gospođica Maffei je besprijekorna žena koja uvijek stavlja svoje dužnosti iznad svega ostalog, no svoje osjećaje ipak predugo potiskuje. Bolesna ljubav koju gaji prema svom nećaku Tommasu odvest će je u pogubna djela s ružnim posljedicama.
Glava obitelji Corrado je Leopoldo, arogantan patrijarh koji odlučuje o svemu i ne libi se koristiti sve svoje veze u visokoj politici za vlastite interese, a nikad ne propušta priliku da kritizira svog prvog sina Alberta. Corradovog starijeg brata otac je oduvijek doživljavao kao beskarakternog slabića. Alberto je vjenčan s aristokratskom Guendalinom Volpi, kompleksnom i ambicioznom ženom. Jedan neočekivani događaj uzdrma njihov svijet i preokrene mu život u posve drugom smjeru od onog monotonog života koji je dotad vodio.
Mladi pak liječnik Alessandro Lucchesi ne vodi nimalo monoton život. On je sin anarhista Annibilea i radi u bolnici Sveta Kruna. To je proleterska bolnica u kojoj su većina pacijenata muškarci s plućnim bolestima i žene koje rađaju nezakonitu djecu. Doktor Lucchesi svoje zanimanje doživljava kao misiju. On je mlad, odlučan i izravan čovjek, u stalnom sukobu s ravnateljicom bolnice, časnom majkom Agnese, bezosjećajnom, oštrom ženom koju pokreće želja za moći i nedostatak moralnih kočnica. Ona čuva mnoge tajne o strašnim djelima koja su počinili članovi najmoćnijih obitelji iz tog kraja. Istine koje su predugo bile skrivane potaknut će Alessandra na pakleno putovanje.
Svi naši likovi morat će se boriti za svoju ljubav i za svoje ideale, za vlast i moć, te protiv nepravde. Svatko od njih naći će se u poziciji da se žrtvuje za svoje strasti, sve do dolaska Prvog svjetskog rata koji će im život preokrenuti i tragično zapečatiti njihove sudbine, te ih prisiliti da pokušaju kako tako popraviti svoje razorene živote.

Bilo je na kanalima:

HTV2  TV Vijesti  HTV1  Mediaset Italia  

PREPORUKE
  • Doktorica Foster (2015)

    image
    Doktorica Gemma Foster odana je supruga i vrhunska liječnica, ali cijeli se njezin gotovo savršen svijet sruši kad jednog dana posumnja da joj je suprug nevjeran....
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Milijarde (2016)

    image
    Složena drama o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Briljantni titan hedge fondova Bobby „Axe“ Axelrod i drski ovjetnik Chuck Rhoades igraju...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.