Znanost ne ide uvijek ravnim putem. Mnoga od najvećih otkrića dogodila su se slučajno ili greškom. "Šašava znanost" putuje često neočekivanim putem znanosti i usput susreće neke čudesne priče.
Za većinu nas, znanost se vrti oko otkrića doktora znanosti u laboratorijskim kutama. Ali znate li da je znanost, da bi došla do mjesta na kojem je došla danas, ponekad morala krenuti nekim šašavim pravcima? Ovo je serija koja istražuje upravo to; gdje je znanost krenula nekim čudnim smjerom i dovela do novih otkrića i izuma. Na primjer, kako je pokušaj pronalaska lijeka za malariju doveo do klimatizacijskih uređaja? Kakve veze ima razvoj radara s mikrovalnom pećnicom? Ili preživljavanje nuklearnog rata s internetom? Svaka epizoda pokazuje gledateljima da, iako se neki trenuci u znanosti čine ludim za nas danas - imali su savršenog smisla u svoje vrijeme - i obratno! Također pokazuje kako su ti trenuci doveli do napretka ili do novih proizvoda, u kojima uživamo, ali ih možda i uzimamo zdravo za gotovo.

Emitira se na kanalima:

DocuBox  

Bilo je na kanalima:

Da Vinci Learning  

Sljedeće epizode:

srijeda
22:55
Šašava znanost
srijeda
23:25
Šašava znanost
subota
06:20
Šašava znanost
subota
06:50
Šašava znanost
13. 12. 2023.
23:00
Šašava znanost
13. 12. 2023.
23:30
Šašava znanost
16. 12. 2023.
06:35
Šašava znanost
30. 12. 2023.
07:00
Šašava znanost
PREPORUKE
 • Zdravo dete

  image
  Tokom svakog serijala, tim stručnjaka oblikuje i osmišljava vežbice, zdrave recepte i igre kroz koje deca usvajaju razna znanja koja će im biti potrebna tokom...
 • Charlie i brojevi

  image
  Charlie živi u Kraljevstvu brojeva, magičnom mjestu gdje su brojevi glavni likovi. Charlievi najbolji prijatelji su brojevi od 1 do 10.
 • Soothing Sounds

  image
  Close Your Eyes,Songs & Rhymes,Sky,Twilight,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes.
 • From Night to Day

  image
  Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Sky,Starry Nights,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Moonlight.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.