Edukativno-zabavna emisija za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.
….nekada davno, na pustom ostrvu rođen je dječak Nidžo. Bez računara, interneta, enciklopedija i velikih knjiga radoznalo je posmatrao svijet oko sebe. "Zašto, ali, kako, zbog čega?" - postade Nidžo Radoznalac.
Kada je stasao za školu, roditelji ga poslaše u svijet da nauči, sazna i dobije odgovore na pitanja koja ga muče.
Da nepoznato postane poznato i jasno, često mu pomaže i deda Ostoja koji živi na selu. Svoje životno iskustvo i mudrost prenosi na Nidžu, ali i sve radoznale gledaoce.
Radoznalom Nidži pomažu i djeca.
Ipak nauka ima posljednju riječ.
Dok se drugi trude da se "spuste na nivo djeteta", ekipa dječjeg programa svakodnevno pokušava da se "podigne na nivo najmlađih".
A koliko uče od djece pokazaće scenarista Јelena Kojović Tepić, kojoj četvorogodišnji Grišo svaki dan postavi hiljadu pitanja, pa je odlučila da odgovore podijeli sa svima koji su znatiželjni.
U Nidži Radoznalcu roditelji će prepoznati svoje dijete, baka i deda unuče, učiteljica đaka.
Ulogu Nidže Radoznalca igraće Nikola Marić koji se do sada pokazao kao jedan od omiljenih dječjih likova s televizijskih ekrana.

Emitira se na kanalima:

RTRS PLUS  

Bilo je na kanalima:

RTRS  

Sljedeće epizode:

subota
11:11
Nidžo radoznalac, Kod slikara
17. 12. 2023.
11:09
Nidžo radoznalac, Ekologija
PREPORUKE
 • Briko

  image
  Meet Briko and his best friend Hepi! Every episode, they'll open a new mystery box, packed with artistic projects for you to try! Don't miss Briko.
 • Sweet Dreams

  image
  Ocean, Moonlight, Good Night, Shooting Star, Songs & Rhymes, Starry Nights, Ocean
 • Vidi ovo

  image
 • Soothing Sounds

  image
  Close Your Eyes,Songs & Rhymes,Sky,Twilight,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.