Nekada drevni i prirodni raj, Kraljevstvo Chima postaje bojno polje osam životinjskih plemena. Nekoć najbolji prijatelji sada su neprijatelji. Životinje se bore za kontrolu nad izvorom Chi, moćnim elementom koji je izvor života, ali i njegova potencijalna propast. Samo nekoliko junaka u Chimi razumije pravu prirodu Chija. Njihove priče te priče onih koji ih žele uništiti poznate su kao legende Chime. Tisuću godina, životinjska plemena vladala su Kraljevstvom Chima. Lavovi, krokodili, orlovi, vukovi, gorile, gavrani, nilski konj i medvjedi živjeli su u miru. Igrali su se i radili zajedno, surađivali i razvijali se. Sve dok nisu izbili sukobi.
Kao prva vrsta koja je pila iz drevnog Chi bazena, Lavovi su postali njegovi zakleti čuvari. Nitko nije dovodio u pitanje njihovu kontrolu nad bazenom, jer su uvijek bili pouzdani i pošteni. Životinje su s pomoću magičnih Chi kugli izvlačile energiju za svoja vozila, opremu i za sebe same. Kugle su bile moćan izvor koje su Lavovi dijelili, jednako, sa svima.
No, jednog dana neke su životinje postale pohlepne. Mladi, drski princ krokodila Cragger zatražio je da njegovo pleme dobije više energije iz kugli. Lavovi su tvrdili da će se uništiti ravnoteža ukoliko jedno pleme dobije previše Chija. Htjeli su biti pošteni i zaštititi cijelo Kraljevstvo. No krokodili su i dalje bili uporni. Niz manjih sukoba doveo je do većih bitki. Kada je princ Cragger optužio Lavove da su mu ubili roditelje i kad je postao kraljem krokodila, izbio je pravi sukob između dva plemena. Kako se sukob širio i sudbina kraljevstva Chima visjela je o koncu …
Chi je moćni izvor koji teče Svetim vodama Chime pružajući energiju. Pod pravim okolnostima tu moć mogu koristiti stanovnici Kraljevstva. U početku izgleda kao čarobna voda, dok teče iz lebdećeg brda Cavora u rijeku Cavora. Njegove moći uglavnom su neaktivne dok ne dostigne Sveti bazen Chi, kojeg čuvaju lavovi. U ovome jedinstvenome bazenu Chi se miješa s jedinstvenim mineralima i stvaraju se sjajne plave Chi kugle. Ratnici Chime često sa sobom nose Chi kuglu za nuždu, ali koriste se njezinom moći samo kada je to prijeko potrebno. Chi kugle prenose nevjerojatnu moć prirode u strojeve, motore, oružje itd. Većina stanovnika Chime nosi posebni pojas preko ramena i prsa koji je napravljen da drži Chi kugle. Kada stvorenje stavi kuglu u svoj pojas, Chi mu daje val života i snage. Povećava naslijeđene instinkte, moći i sposobnosti, povezujući je s njezinim iskonskim životinjskim stanjem. Ova bića također mogu osjetiti povećanu brzinu, snagu i izdržljivost.
PLEME LAVOVA:
Laval je tvrdoglavi princ plemena Lavova koji još mora naučiti što znači biti vođa. Možda želi da ga drugi vide kao moćnog, odgovornog i zrelog lava, no u srcu je još veliko dijete. Zato mu dužnosti nisu uvijek ispred zabave. Pa zar ima išla loše u tome da katkad napravi koju psinu? Kao i druga djeca, jako je znatiželjan i voli iskušavati pravila. A to je problem jer svi u plemenu strogo poštuju i primjenjuju pravila.
Longtooth je stariji vojnik koji je odbio postati vođa kao ostale starješine. Tvrdi da previše voli akciju da bi je napustio. No istina je da on više voli pričati o akciji, nego sudjelovati u njoj. Nikada nije postao veliki junak, no na njega se može računati za žestoku borbu. Ako još bude imao snage.
Uvijek jureći na jednome od svojih vozila, Lennox je lav koji se voli zabavljati. Neprijatelje koji ga smatraju lakom metom, mogli bi se jako iznenaditi i naglo se uvjeriti u suprotno.
Leonidas je vojnik pješak i čuvar. Nije glup, ali dvije ideje ne mogu biti u isto vrijeme u njegovoj glavi. Ako mu se da zapovijed ´Čuvaj ulaz hrama!´, to će učinkovito i bez pitanja izvršiti. No ako mu se da još i druga zapovijed ´Očisti mač u isto vrijeme!´, posve će se zbuniti. On je lav koji ne može žvakati žvakaću i hodati u isto vrijeme. Ali ukoliko radi samo jednu stvar, sjajno će je obaviti.
PLEME KROKODILA:
Crominus je kralj i Craggerov otac. Njegova žena je kraljica Crunket. Žestoki i zaštitnički vođa, Crominus nikada nije podnosio lavove, ali ih je uvijek poštivao. Za razliku od sina, Crominus je vladao logikom i razumom, a ne emocijama. Razumio je da sukob uvijek šteti objema stranama.
Cragger je uvijek bio natjecateljska duha. Obožava pobjedu. Lavalu se kad ga je upoznao svidjela ta njegova karakteristika i kao mladi postali su najbolji prijatelji. Tada im je obojici bilo stalo do pustolovine, zabave i pokoje psine. Cragger je testirao Lavalov osjećaj za pravednost, a Laval ga je znao natjerati da se našali na svoj račun. A to nije mala stvar s obzirom na Craggerov golemi ego. No sve se promijenilo kada je Cragger osjetio Chi. Postoje stroga pravila o tome koliko životinja mora biti stara da uzme Chi i Cragger je bio premlad da se nosi s tom snagom. Craggeru je Chi pružio osjećaj moći koju je oduvijek tražio. Nikada se nije posve oporavio od tog iskustva. Bio je to početak kraja za Lavala i Craggera, kao i tisućljetnog mira.
Crooler se izlegla samo nekoliko sekunda nakon Craggera. Ona je prinčeva ambiciozna sestra blizanka. Neprestano potiče brata na rizik. Traži nagradu kada Cragger uspije te ga nemilosrdno ismijava ako doživi neuspjeh. Neki je smatraju pravim autoritetom plemena i ona se s time slaže. Voli imati moć bez dosadnih trivijalnosti i velikih odluka. Ona zapravo ne želi zbaciti brata s prijestolja, samo želi njime manipulirati na vlastitu korist. Poznaje sve njegove slabosti i nesigurnosti i njima se koristi kada želi postići svoje ciljeve. Ona je najokrutnija članica plemena Krokodila.
Crug je Craggerov glavni razbojnik. Velik je, jak i slijepo poslušan. Nikada ne preispituje naredbe. Izvršava sve Craggerove zahtjeve bez obzira na to koliko čudni bili. Unatoč svojoj nasilnoj i opasnoj naravi, spava s plišanom žabicom.
Crawley je čvrst, nervozan i brz. Repom se koristi kao moćnim bičem pa njime neprijatelje udara, baca i hvata. Napada snažnim udarcima i izmori neprijatelja stotinama sitnih uboda. Uz Cruga, on je Craggerov najstrašniji vojnik.

Bilo je na kanalima:

Pop Max  POP TV  KANAL A  SUPER RTL  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Ninja kornjače (2012)

    image
    U američkoj inačici serijala glasove Ninja kornjačama dali su Sean Astin (poznat po svojim ulogama hobita Sama u trilogiji 'Gospodar prstenova' te Spielbergovom...
  • Raven, the Little Rascal (2016)

    image
    Der kleine Rabe Socke klaut seinen Freunden das Spielzeug. Er simuliert Krankheiten, um nicht mithelfen zu müssen. Er spuckt in die Nudelsauce, wenn er meint, zu...
  • Slugterra (2012)

    image
    Petnaestogodišnji Eli Shane je normalni dječak kojemu je sve u životu sasvim obično; osim jedne stvari – dolazi iz obitelji Shane. Svaki član te obitelji je...
  • Tutti Frutti

    image
    Tutti Frutti je glazbena serija koja odaje počast uličnim nastupima Stanlija i Olija. U svakoj epizodi jagoda Tutti i ananas Frutti izvode dobro poznatu glazbenu...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.