Programski koncept pod naslovom “Snivanja i preplitanja” predstavlja spajanje dve umetničke discipline: likovne primenjene umetnosti i muzičke umetnosti, pisane za klavir. Koncept se zasniva na izboru 14 reprezentativnih autorskih tapiserija koje su nastale i čuvaju se u “Ateljeu 61”, jedinstvenoj ustanovi za izradu tapiserija, ne samo u našoj državi, nego i u regionu, odnosno Evropi.
Muzičku osnovu za kreiranje video minijatura čini izbor kompozicija iz albuma Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014), autorke i izvođača Nade Kolundžije. Odabrane tapiserije i kompozicije komplementarne su i po periodu nastanka (20. i 21. vek) ali i po svojoj strukturi i sadržaju, i kao takve komuniciraju sa širom umetničkom publikom. Svaka tapiserija se tretira kao nezavisna umetnička celina od detalja do kompletne umetničke površine.

Bilo je na kanalima:

RT Vojvodina 1  RT Vojvodina 2  

PREPORUKE
  • Artistra

    image
    Emisija o kulturi.
  • Art zona (2001)

    image
    Serijal mesečnih emisija ART ZONA koncipiran je kao niz monotematskih emisija posvećenih pojedinim ličnostima (umetnici, umetničke grupe, kritičari, kustosi,...
  • Mali svijet

    image
    Odgojno-obrazovna emisija koja obrađuje teme primjerene djeci potičući dječje stvaralaštvo, posebice stvaralaštvo na istarskom narječju, kulturne raznolikosti i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.