poster

Hrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - Krk

Hrvatsko podmorje (2008)

dokumentarni | Hrvatska
Reditelj: Miro Andrić

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

SEZONA: 4

EPIZODA: 2

SINOPSIS

Krk je otok koji čuva dugu hrvatsku povijest. Iz njegovih njedara izašla je Baščanska ploča i sve donedavno, osim baštinom, bio je i veličinom najveći hrvatski otok.
Precizna mjerenja pokazala su da ga je pretekao Cres za pola kvadratnog kilometra.
Svratit ćemo i do okolnih otočića i plićina i ostati iznenađeni modrinom i raznolikošću koju pruža Krk, koji se smjestio do Velebita. A s njega su osim razigranih vila stizale i jake bure koje su potopile Peltastis, brod koji je prelijepa olupina, ali i opomena. Kroz šetnju brodom Peltastis vodimo vas i kroz tematsku priču o bojama u podmorju danju i noću.
Niz sure litice kojima gospodare jedino bjeloglavi supovi strmoglavljujemo se u modre litice kojima gospodare koralji. Rijetka su mjesta bogata tim krhkim organizmima. Iako nemamo koraljne grebene s pravom ove naše gorgonoarije možemo zvati našim "grebenima koralja" koji su temelj za bujanje sveg ostalog života. Nažalost, sve je manje takvih mjesta u podmorju i njima treba naša zaštita. Kada vidite bogatstvo jata riba nad njima, shvatit ćete zašto.
Glavni ronilac: Dražen Ćurković
Ronilac: Ivan Sršen
Glazba i tonska obrada: Đelo Jusić
Stručni suradnici: prof. dr. sc. Ivan Jardas, dr. sc. Leon Grubišić, dr. sc. Petar Križić, dr. sc. Nenad Jasprica
Suradnici na terenu: Boris Jelenović, Darko Klepo, Sandro Šarlija, Dragan Brnić, Zorana Andrić

Fotografije

Hrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - KrkHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - Krk

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.