poster

Izvan formata: Meštrović

Izvan formata (2019)

magazin, kultura | Hrvatska

SINOPSIS

Dana 16. siječnja 1962. Ivan Meštrović ušao je u svoj atelijer u američkom gradiću South Bendu, pozlilo mu je i u večernjim satima je preminuo. Otišao je onako kako je i želio, radeći do posljednjeg časa.
Na današnji dan prije točno 62 godine preminuo je umjetnik o čijem je životu i djelu toliko toga napisano i izrečeno. Hvaljen i slavljen, Meštrović je svojim umjetničkim djelima naselio svijet.
Gužve u Galeriji Klovićevi dvori od otvorenja njegove dosad najveće izložbe govore da mnogi žele vidjeti opus, kako ga vole nazivati, najvećeg hrvatskog umjetnika. Ipak, Meštrovićevo ime danas, kao i na počecima njegova stvaranja, izaziva brojne kontroverzije.
O vrijednosti njegova umjetnička djela u korpusu europske i svjetske povijesti umjetnosti, o tome možemo li Meštrovića izdvojiti iz povijesnog, društvenog i političkog konteksta, ali i kritički o njemu govoriti, razgovaramo s autoricama retrospektivne izložbe Ivana Meštrovića, Petrom Vugrinec i Barbarom Vujanović. U emisiji govore i Rumjana Meštrović te Zvonko Maković i Petar Prelog.

Fotografije

Izvan formata: MeštrovićIzvan formata: MeštrovićIzvan formata: MeštrovićIzvan formata: MeštrovićIzvan formata: Meštrović

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Art-erija

    image
    U cilju afirmacije i popularizacije domaće kulturne scene kojoj se u medijima ne posvećuje dostojna pažnja, kulturni magazin Art-erija svakog radnog dana donosi...
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Littoral

    image
  • Objectif Monde L'hebdo

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.