poster

Putin i zapad: Moje dvorište

Putin vs the West (2023)

dokumentarni, politički | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 7/10
(3 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - My Backyard

SINOPSIS

Prva epizoda govori o tome kako su europski čelnici, kad je Putin 2014. prvi put napao Ukrajinu, bili žestoko podijeljeni oko toga kako ga zaustaviti. Nakon što su u Kijevu izbili masovni prosvjedi, a ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič pobjegao u Rusiju, Putin povlači dotad najodvažniji potez otkako je predsjednik: šalje vojsku na Krim. Zavirujemo iza kulisa ključnih sastanaka na vrhu i napetih telefonskih poziva koji slijede nakon njih, dok Zapad pokušava pronaći neki način da se suprotstavi, osobito nakon što su se borbe proširile na Donbas i nakon što je oboren let MH17 Malaysian Airlinesa. Uz intervjue s ključnim igračima, poput Davida Camerona, Françoisa Hollandea, Joséa Manuela Barrosa i Petra Porošenka, doznajemo kako je došlo do nesuglasica oko toga treba li Rusiji nametnuti sankcije ili Ukrajini poslati oružje. Naposljetku je neodlučnost Zapada dovela do toga da Putin preuzme nadzor nad Krimom. A čak i nakon cjelonoćnih pregovora u Minsku o prekidu vatre, ruske snage ostale su u Donbasu. Putin se u međuvremenu čini samouvjerenijim nego ikad prije. I kao što francuski predsjednik Francois Hollande kaže: "Europljani se još i danas suočavaju s tim testom svog jedinstva."

Fotografije

Putin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapad

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.