poster

Pisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera Nádasa

WRITERS OF EUROPE / L'EUROPE DES ECRIVAINS (2013)

dokumentarni | Francuska

EPIZODA: 1

SINOPSIS

Dokumentarna serija istražuje europske zemlje iz perspektive i pera njihovih najvećih književnika. Arhivskim materijalom i zapisima samih pisaca snimanima na znamenitim lokacijama oslikava kaleidoskop portreta Europe i nacionalnog naslijeđa europskih zemalja.
U djelima vodećih pisaca Pétera Nádasa i Pétera Esterházyja središnju ulogu ima povijest. U svojim romanima povezuju sudbine pojedinaca s mučnom poviješću svojih zemalja. Péter Nádas smatra da su povijesne okolnosti i osobna povijest neodjeljive ("Knjiga sjećanja", "Paralelne pripovijesti"). Péter Esterházy bivši je nogometaš iz ugledne mađarske obitelji o čijoj je fantastičnoj i burnoj povijesti pisao u romanu "Harmonia caelestis". Potkraj 1970-ih utjelovio je novu mađarsku književnost. Svojim oštrim okom zahvaća široku sliku, od ozbiljnog do razigranog. Péter Nádas pisac je intenzivnog senzibiliteta koji se u njegovim knjigama izražava kao neobuzdana naracija obilježena kaosom.

Fotografije

Pisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera NádasaPisci Europe: Mađarska .... Pétera Esterházyja i Pétera Nádasa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.