Ocena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 6

SINOPSIS

Jadransko more decenijama unazad simbol je za odmor, letovanje i dobar provod. Ipak,ono je vekovima bilo poprište mnogih pomorskih bitaka i ratova,a i bure i oluje znale su da odnesu svoje žrtve.Priče poput legende o Viškoj bici,najvećoj pomorskoj tragediji-Jadranskom Titaniku Baronu Gauču,potapanju poznatog ratnog broda Sent Ištvana,borbama nemačkih i britanskih brodova tokom Drugog svetskog rata,praćene su očaravajućim podvodnim snimcima,animacijama,izjavama preživelih aktera i svedoka događaja,kao i arhivskim snimcima.

Reč je o velikom i ambicioznom projektu, koji na atraktivan način prikazuje burnu istoriju jednog mora,kao i država i naroda, koji su ga okruživali.

Priče poput legende o Viškoj bici, najvećoj pomorskoj tragediji -Jadranskom Titaniku Baronu Gauču, potapanju poznatog ratnog broda Sent Ištvana, borbama nemačkih i britanskih brodova tokom Drugog svetskog rata, praćene su očaravajućim podvodnim snimcima, animacijama, izjavama preživelih aktera i svedoka događaja, kao i istorijskom i filmskom arhivom i dokumentacijom.

Podvodni snimci,koji se koriste u seriji, predstavljaju najatraktivniji materijal ikada snimljen pod vodom u Hrvatskoj jer su se ronioci s kamerama spuštali čak i do 70 metara dubine.

Uz dokumentaristički pristup, u serijalu se koriste i igrane i animirane sekvence koje rekonstruišu iskorijske događaje-od antičkih vremena do danas.

TRAJANJE: 40 min

Fotografije

Veliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put VisaVeliki brodolomi Jadrana: Svom silom put Visa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Napušteni projekti (2016)

    image
    Neki od najneverovatnijih svetskih inženjerskih projekata leže u ruševinama. Kako i zašto? Ove priče predstavljaju neverovatne ljude koji su ih dizajnirali i koji...
  • Veliki koralni greben: živo blago (2021)

    image
    Veliki koraljni greben živi je organizam koji održava najbogatiji i najsloženiji ekosustav na planetu. Ova četverodijelna serija istražuje različite kutke i...
  • Izum

    image
    Otkrijte neke od najuzbudljivijih proizvoda koje su stvorili europski znanstvenici i poduzetnici. Ova serija pokriva sve, od novog načina uštede energije do...
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.