Ocena korisnika: 9.8/10
(6 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Hrvatska

SINOPSIS

Put od Zagreba do Crnog mora iznosi oko 1300 kilometara. Avionom to je dva sata, automobilom dva dana, a konjem... dva mjeseca! Nekad se na konjima trgovalo, putovalo, ratovalo, osvajala su se i rušila carstva, a danas to je pustolovina, u koju će se upustiti dvojica pustolova i prijatelja - Dušan Bućan i Boris Veličan. Cilj njihove pustolovine je stići do Crnog mora na leđima životinjskih suputnica Zeke i Divne. No, postoji jedan problem - Boris ne zna jahati.
Avantura života na leđima kobila samo što nije počela. Nekoliko tjedana prije puta Boris užurbano uči jahati. U pomoć mu je priskočila kći Marla, koja iza sebe ima dugogodišnje jahačko iskustvo.
Iako svoje jahačko iskustvo veže uz dugogodišnjeg suputnika Samsona, u ovoj avanturi morat će se priviknuti na kobilu Zeku.
Sve je spremno za put. Ili barem tako Boris i Dušan misle. Plan puta? Pratiti tok rijeke Save!
Prvo iskušenje na njihovom putu dolazi u obliku oluje. Svoje skrovište pronalaze u Državnoj ergeli Đakovo. Dušan ispunjava svoj san - okuša se u jahanju dresiranog lipicanca.
Na putu prema granici zastaju u Županji. Tamo se sureću sa simpatičnim ribarem i njegovom kćeri, a pravi spektakl priređuju im graničari.
Posljednja etapa njihovog puta kroz Hrvatsku je četrdeset tisuća hektara velika šuma hrasta lužnjaka. Kada suvremena tehnologija zakaže u gustoj šumi, momci moraju pronaći izlaz i spas od napasti koje ih snađu. Mogu li naši junaci svladati bespuća Spačvanske šume i pronaći put prema Srbiji?
Snimatelj bespilotnom letjelicom: Tino Mrvelj
Skladatelj glazbene teme za špicu: Dubravko Robić

Fotografije

Na putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog moraNa putu: Konjima do Crnog mora

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Slučajni turist (2010)

    image
    Nakon što je raskrinkao najveće hrvatske misterije, Robertu je Knjazu preostalo samo još jedno - upoznati domovinu da bi je više volio. Robert Knjaz spakirao je...
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Drevni vanzemaljci: Konačni dokazi (2015)

    image
    Giorgio Tsoukalos, teoretičar zavjera i lovac na vanzemeljac, otkriva na fascinante priče o tajanstvenim događajima koji upućuju na postojanje vanzemaljskog života.
  • U potrazi za superčovekom (2020)

    image
    Dr Shalin Naik hosts this programme outlining discoveries that have revolutionised our understanding of what it means to be human, allowing us to live longer,...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.