Sinopsis:

U drugoj sezoni pratimo drame pet posada brodova lovaca na jastoge tijekom tasmanijske zimske sezone lova, koji riskiraju sve u potrazi za najcjenjenijom morskom poslasticom. Južni je ocean najsmrtonosniji dio australijskih vodenih površina, no lovcima na jastoge nudi posljednju priliku za zaradu dok se ribolovna područja ponovno ne otvore u proljeće. Ljudi rade danju i noću po divljem vremenu i na nemirnom moru, vukući stotine kilograma jastoga preko skliskih paluba. Na moru i najmanji problem u trenutku može postati smrtonosan, a najbliža luka često je udaljena stotinama kilometara. Hitna medicinska stanja, mehanički kvarovi, oluje i podvodni grabežljivci njihovi su prirodni protivnici, a na ruku im ne idu ni cijene jastoga koje stalno variraju. Više od osamdeset posto svih jastoga ulovljenih u Tasmaniji izvozi se u Kinu dok su jastozi još živi, a upravo to je ono što utječe na cijenu po kilogramu. Dobar skiper može zaraditi bogatstvo, no pogriješi li, izgubit će sve. Ovo nije samo priča o riziku, strategiji i vještinama na moru, već i drama o opstanku obitelji.

PREPORUKE
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Skeldejlov tim ima iskrenu strast prema životinjama. Njegovi klijenti retko kada imaju zdravstveno osiguranje, ali njemu je dobrobit životinja na prvom mestu.
  • China Uncovered

    image
  • Psi: Neispričana priča (2017)

    image
    Psi su mnogo više od samo voljenih ljubimaca – u početku su bili divlji grabežljivci, no tijekom vremena doživjeli su velike promjene. Nova serija Discovery...
  • Lepše od Pariza

    image
    Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.