poster

Da nam nije...

Da nam nije...

dokumentarni | Srbija

Gde gledati
Televizija uživo

Emisija o nacionalnim manjinama u Srbiji
Brojni narodi na ovim prostorima vekovima su živeli i danas žive zajedno. Uprkos ratovima iz devedestih godina i velikog pomeranja naroda, Srbija je i dalje zemlja sa nejvećom nacionalnom raznolikošću. Vojvodina je i dalje jedinstven primer multinacionalnost o prepoznatljiva je kao "Evropa u malom". Ali manjine žive u čitavoj Srbiji. Popis iz 2011. je pokazao da u Srbiji živi 21 etnička zajednica. Upoznaćemo se sa jezičkim, kulturnim, konfesionalnim i svim drugim različitostima.
U emisiji Da nam nije... autobiografija o mom narodu, o nacionalnim manjinama se govori personalizovano. Sagovornici će, predstavljajući neki svoj izbor, portretisati i manjinu kojoj pripadaju, i to na jedan moderan, zanimljiv i dinamičan način. Emisije su na srpskom sa titlom na jeziku manjine o kojoj govorimo.

Emitovanje na kanalima:

RTS2  

Sledeće epizode:

petak
16:17
Da nam nije...
PREPORUKE
  • Echtes Leben (1967)

    image
  • Borbe za skladišta: Najbolji Barijevi poslovi (2016)

    image
    U Borbama za skladišta Bari Vajs je legenda. Drag, čudnovat, uglađen i prenaglašen, Bari je svakako nezaboravan. Podsetićemo se Barijevih najzanimljivijih...
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
  • Drevni vanzemaljci: Konačni dokazi (2015)

    image
    Giorgio Tsoukalos, teoretičar zavjera i lovac na vanzemeljac, otkriva na fascinante priče o tajanstvenim događajima koji upućuju na postojanje vanzemaljskog života.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.