Sinopsis:

Stanovnici Lark Risea i Candleforda oduševljavat će nas i zabavljati komičnim dogodovštinama i osjećajnim previranjima i u četvrtoj sezoni ove tople dramske serije. Sezona počinje dolaskom Gabriela Cochranea, naočitoga i svojedobno bogata vlasnika velike ljevaonice željeza. Tvrtka mu je otišla u stečaj, a supruga umrla: siromah je i beskućnik. Njegova nesreća dirnut će Dorcas pa mu nudi kovački posao i sobu iznad kovačnice. No i ona i Gabriel znaju da je to rješenje privremeno. Gabriel je odlučio ponovno steći imetak i društveni položaj i uništiti bankara Steerfortha. Uvjeren je da mu je Steerforth protuzakonito i mimo svake etike u ovrsi zaplijenio kuću i tvrtku. Dotle je u Lark Riseu Emma presretna: Robert radi u Oxfordu i poslao joj je poštansku uputnicu. Njegovim teško zarađenim novcem podmirit će gomilu neplaćenih računa. Šalje Edmunda u Candleford da unovči uputnicu. Dorcas dopušta Edmundu da podigne novac umjesto majke, iako je to protupropisno. Te će noći na povratku u Lark Rise Edmunda netko opljačkati. Kako će Emma bez novca prehraniti petora usta? Kad dozna istinu o pljački, mora se sučeliti s mučnom dvojbom. Pearl Pratt je presretna što joj se voljena sestra Ruby vratila. Romansi s pogrebnikom iz Pontefracta očito je došao kraj - Ruby brizne u suze čim ga netko spomene, no ne želi reći što se dogodilo. Dorcas se osjeća odgovornom za pljačku i odluči da se više nikad neće petljati u tuđe stvari. Minnie je upozorava da će joj to biti veoma teško. No kad priskoči u pomoć Ruby, Dorcas uviđa da nije ni slutila koliko ljudi cijene njezine intervencije. Tako hita u potragu za Gabrielom ne bi li ga spriječila u provedbi katastrofalna plana kojim bi si mogao upropastiti ugled i budućnost. No hoće li uspjeti? Vlada veliko uzbuđenje oko pjesničkog natjecanja. Laura se žarko nada da će osvojiti pobjedničku nagradu i grozničavo piše. Pearl se vlastitim naporima nije bogzna kako proslavila pa pribjegava plagijatu. Čak i Margaret piše epsku pjesmu o muževim poštarskim putovima. U starim zbirkama poezije Laura nalazi pismo u kojem Gabrielova pokojna supruga piše kako je požalila što se za nj udala. Otkriće će povjeriti Dorcas. Alfova i Minniena ljubav cvate, no što će se dogoditi kad se vrati Alfova majka Caroline (Dawn French)? Dorcasina veza s Gabrielom se razvija, no hoće li on ikad preboljeti pokojnu suprugu i hoće li fantastičnim novim izumom obnoviti negdašnje bogatstvo? U Lark Riseu pojavila se zmija: pojedini će se mještani okrenuti protiv kapelana (čovjeka mračne prošlosti), a Twister će opet nadrljati kad Queenie na sajmu osvoji svinju, a on je proda. Serija je 2009. dobila nagradu Television and Radio Industries Club Awards za najbolji televizijski dramski program. Serija je snimljena prema romanima Flore Thompson.

  • Epizoda 1.
  • Epizoda 2.
  • Epizoda 3.
  • Epizoda 4.
  • Epizoda 5.
  • Epizoda 6.
PREPORUKE
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.