U okviru manifestacije Dani ruske kulture u Srbiji, održan je baletski spektakl, pod nazivom Baletske zvezde za 21. vek.
Ruski balet je bio i sada je jedan od simbola veličine Rusije i njene kulture, u svetu prepoznatljiv pre svega zbog vrhunskih dometa umetnika, a i zbog toga što je balet jedinstvena umetnost koja ne poznaje jezičke i kulturne barijere. Na svim svetskim scenama gala koncerti baletskih zvezda iz Rusije osvajaju srca publike. Tako je bilo i u Sava centru kada su duete i solo numere iz najpoznatijih dela baletske literature odigrali prvaci Mihajlovskog teatra i Marijinskog teatra, kao i solisti muzičkog pozorišta Stanislavskog i Nemirovič-Dančenka.

Emitovanje na kanalima:

RTS Klasika  

Bilo je na kanalima:

RTS3  RTS2  

Sledeće epizode:

12.6.24.
23:13
Baletske zvezde za 21. vek, 2. deo
13.6.24.
05:13
Baletske zvezde za 21. vek, 2. deo ®
PREPORUKE
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Prvi stanovnici Aljaske (2022)

    image
    Emisija Prvi stanovnici Aljaske na TV kanalu National Geographic kreće na otkrivanje prvih naroda koji su naselili Aljasku i na koji način su izlazili na kraj sa...
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Kućica u cveću

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.