Ocena: 7.1/10
Ocena korisnika: 9/10

SINOPSIS

Ratna drama o pokušaju obogaljenog stručnjaka za eksplozive da se vrati u životnu kolotečinu, te testira novo oružje. Ratna drama o pokušaju obogaljenog stručnjaka za eksplozive da se vrati u životnu kolotečinu, te testira novo oružje.

Znanstvenik Sammy Rice (David Farrar) nakon ozljede u Drugom svjetskom ratu, pati od trajnih bolova koje pokušava ublažiti alkoholom i tabletama. Njegova djevojka Susan (Kathleen Byron) želi mu pomoći da se izvuče iz tog ovisničkog stanja, pogotovo stoga što više ne može funkcionirati ni u poslu. Kad kapetan Stuart (Michael Gough) otkrije način onesposobljavanja novih bombi, a uskoro i pogine, Rice pomoću njegovih pismenih uputa koje je ostavio pokuša i sam deaktivirati bombu "
Iako manje poznat od drugih Powell/Pressburger klasika (Crni narcis), The Small Back Room snažna je drama upečatljive atmosfere, režirana sigurnom majstorskom rukom i s velikim glumačkim ostvarenjima.

Film je bio nominiran za BAFTA Film Award.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pad Kandahara (2009)

    image
    1999 godina, britanski miner koji radi za Talibe u Avganistanu, mora da beži, kad je uvučen u smrtonosnu igru, zaveru i izdaju.
  • Tihi Amerikanac (2002)

    image
    Sajgon 1952. Predivni, egzotični i misteriozni grad, uhvaćen u zagrljaj vijetnamskog rata za oslobođenje od francuskog kolonijalnog statusa. Pridoslica, Alden...
  • Zverinjak (2012)

    image
    "Zverinjak" je drama koja se odigrava početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o moralnom i...
  • Petrijin venac (1980)

    image
    Radnja filma se odvija u malom rudarskom mestu Srbije i vremenski obuhvata predratni, ratni i posleratni period... To je priča o tragičnom životnom putu nepismene...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.