Komba

Komba (2011)

kratki | Hrvatska
Reditelj: Tin Žanić

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena: 8.5/10

SINOPSIS

Komba je film o danu mladog Mihe (Kristijan Jaić) koji je počeo kao i svaki drugi: hvatanjem zadnjih ostataka sna, telefonskim buđenjem... pa potom slijedi potraga za kombom Mihe i njegovih recimo prijatelja. Odgovor na pitanje što točno znači riječ "komba" nije presudno za shvaćanje filma Tina Žanića jer stvar koju ta riječ označava mijenja se iz kvarta u kvart, čak i iz ulice u ulicu. Komba je jedan od jezika s Papue Nove Gvineje, komba je posmrtni ritual kojim se odaje počast preminulom. Žanićeva komba je najpoznatija i najkorištenija halucinogena droga - marihuana. Komba je film kojim se mladi autor Tin Žanić brzo uspeo na ljestvici uspješnih mladih hrvatskih filmaša. Ubrzo nakon premijere na Zagreb Film Festivalu i osvojene nagrade u programskoj selekciji Kockice uslijedio je vrlo uspješan festivalski niz koji uključuje i prestižne festivale u Tampereu i Wiesbadenu.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Presa (1981)

    image
    Kratki igrani film o usamljenosti žene.
  • Indián (2016)

    image
    During the decades of communism in Eastern Europe, many kids wanted to be American Indians. Kids were amazed by novels as well as comics and western films. For...
  • Rodri (2012)

    image
    Rodrigo hasn't worked in eight years. He'll be 47 soon.
  • Otac (2012)

    image
    When did you last talk with your father? Will you ever ask him about those things that hurt you?
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.