Ocena: 6.3/10

SINOPSIS

Iako je kao desetogodišnjakinja već prerasla uobičajenu dob u kojoj se djeca počinju pripremati za profesionalnu karijeru u gimnastici, mlada Corina (I. Moldovan) odlučna je okušati se u sportu koji obožava. Nakon što obeća svojem školskom treneru da će se požrtvovno posvetiti treniranju, on je prijavi na kvalifikacijsko natjecanje za upis u glasovitu rumunjsku gimnastičarsku školu. U oštroj konkurenciji Corina ipak ne uspijeva zadovoljiti stroge kriterije tamošnje trenerice i poznate gimnastičarke Lili Oprescu (C. Galin). Razočarana, Corina se vraća kući gdje je čeka godinu dana napornih treninga, kako bi spremna dočekala sljedeću priliku. Trud će, na sreću, uroditi plodom i Corina će se na sljedećim kvalifikacijama izboriti za mjesto u Lilinom timu. Međutim, tek tada slijede najveći izazovi u kojima će Corina morati pokazati je li doista bila spremna na zahtjevnu sportsku karijeru...

"Reach for the Sky" dvanaesta je epizoda u serijalu Tales For All (Priče za sve), nizu obiteljski orijentiranih filmova iz različitih zemalja svijeta snimanih pod produkcijskim okriljem Kanađanina Rocka Demersa. U skladu sa žanrovskim obilježjima, ali i zabavno-edukativnom namjenom cijelog serijala, ova kanadsko-rumunjska epizoda zanimljivom pričom o sportskim izazovima promiče osnovne životne i moralne vrijednosti, osobito naglašavajući važnost požrtvovnosti i ustrajnosti u ostvarivanju ciljeva i nadilaženju prepreka koje život postavlja. Predstavljajući razne likove - od mladih prijateljica i kolegica, preko brižnih roditelja, pa sve do ambicioznih trenera - autori ovdje pružaju obuhvatan, iako adekvatno pojednostavljen pogled na pozitivne i negativne strane ranog posvećivanja sportu. Supotpisnica scenarija i redateljica filma Elisabeta Bostan u rodnoj Rumunjskoj snimila je više od 20 igranih filmova, uglavnom namijenjenih mlađim gledateljima.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.