poster

Veliki izazovi pape Franje

Les dernières batailles du pape François (2021)

dokumentarni | Francuska

SINOPSIS

Ovaj dokumentarni film bavi se rasporedom snaga i izazovima na vrhu Katoličke Crkve. Godina je 2021., papa Franjo ima osamdeset i četiri godine. Javnozdravstvena kriza teško ga je pogodila, u Apostolskoj palači počinje rat za mjesto njegova nasljednika... Još prije nekoliko godina papa Franjo dizao je mnoštvo na noge. Argentinac Jorge Mario Bergoglio, izabran za papu u ožujku 2013., unio je svježu krv u Katoličku Crkvu. No kako danas stoji "papa siromaha i periferije"? Je li ispunio obećanja o promjenama koje su neki očekivali, a od kojih su drugi strahovali? Papa, ujedno i rimski biskup, suočava se sa sve više protivnika, s ljudima i krugovima koji su odlučni pripremiti mjesto za njegova nasljednika. Tko su ti protivnici i što zamjeraju rimskom biskupu? Kako kuju urotu ne bi li ga oslabili? I hoće li njihova biti zadnja ili Franjo ima neke adute u rukavu?

Fotografije

Veliki izazovi pape FranjeVeliki izazovi pape FranjeVeliki izazovi pape FranjeVeliki izazovi pape FranjeVeliki izazovi pape Franje

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.