poster

Pesak Ivo Džime

Sands of Iwo Jima (1949)

Reditelj: Allan Dwan
Pink Classic | danas | 14:00

Ocena: 7.0/10
Ocena korisnika: 8.6/10
(10 glasova)

SINOPSIS

Narednik u jedinici marinaca, Džon M. Strajker, (Džon Vejn) žilav je i oštar čovek sa još zahtevnijim poslom - pretvoriti jedinicu novajlija bez imalo borbenog iskustva u ratnu mašinu spremnu za akciju.
On ih tera do same granice izdržljivosti, i mentalno i fizički - gvozdenom disciplinom, mukotrpnim radom, a ponekad i svojim šakama - zbog čega ga svi mrze, a ponajviše zastavnik Konvej (Džon Ejgar), sin Strajkerovog bivšeg zapovednika.
Uskoro, sav Strajkerov trud i sve što ih je učio dolazi do izražaja u teškoj borbi, ali najgore tek sledi u jednoj od najžešćih bitki Drugog svetskog rata, osvajanju Ivo Džime.
Ovu snažnu ljudsku dramu o junaštvu i osvajanju, dodatno jačaju i arhivski snimci poznatog podizanja američke zastave na brdu Suribači.

Fotografije

Pesak Ivo DžimePesak Ivo Džime

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ulica Hanover (1979)

    image
    Za vreme Drugog svetskog rata, američki vojnik stacioniran u Engleskoj upoznaje medicinsku sestru. Iako se se ubrzo zaljube, među njima se isprečava rat, ali i...
  • Templar (2011)

    image
    Film nas vraća u 13. vek, naročito nasilno vreme srednjovekovne Engleske, kad se nekoliko hrabrih vitezova, protiv svih izgleda borilo za spas zemlje od...
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice, Čačak i vode borbu za Kraljevo. Nemci, u cilju odmazde, vrše genocid: streljaju 6.000 građana Kraljeva.
  • Groznica ljubavi (1984)

    image
    Mladić i devojka se strašno vole, ali kad ona zatrudni situacija postaje dramatična. Devojka iz zdravstvenih razloga ne sme da abortira, a njena majka ima veoma...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.