SINOPSIS

Na koncertu baroknog orkestra iz Holandije, održanog u Katedrali Blažene Djevice Marije u Beogradu u okviru serije koncerata "Evropa u gostima", domaćoj publici prezentovan je program pod nazivom "Polonoise". Ovaj projekat otkriva drugačiju stranu Georga Filipa Telemana. Njegov rukopis "Danses d'Polonie" (TWV 45), koji sadrži zapise sa Telemanovih poljskih putovanja bio je podsticaj za album "Polonoise", ansambla "Holdanski barok". U aranžmanu umetničkih vođa ansambla Judit i Tineke Stejnbrink, Telemanova muzika zvuči živahnije nego ikada ranije. Projekat međunarodne saradnje "Evropa u gostima" u Srbiju dovodi umetnike iz Evrope, i organizuje koncerte i edukativne aktivnosti. Nastao tokom pandemije, sa velikim anganžmanom i entuzijazmom umetnika i tima na projektu, uz podršku važnih institucija kulture, sponzora i pojedinaca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, projekat iz godine u godinu raste.

Fotografije

Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.