SINOPSIS

„Ambicija” predstavlja nastavak direktnog narativnog izlaganja ideja koje je Hal Hartli započeo u u svom delu „Teorija dostignuća”. Ali ovog puta, predmet istraživanja je nivo spremnosti pojedinca da uloži trud, suočen sa različitim otporima kako bi ostvario savršenstvo koje njegovo delo zahteva.
Jedan od tri kratka filma koje je Hal Hartli snimio 1991, zajedno sa „Željom za preživljavanjem” i „Teorijom dostignuća”, devetominutni kratki film „Ambicija” je najkraći i najstilizovaniji film trilogije. (Sve tri su dostupna na jednoj video kaseti, pod naslovom „Želja za preživljavanjem”.) „Ambicija” počinje savršenim destilatom Hartlijevog ozbiljnog stila, kada čovek kome je dosadno lagano gura šolju kafe sa stola; on zatim nastavlja sa razbijanjem svega ostalog u kuhinji. Film se razvija duž tri linije: alternativno ovozemaljske, sa svakodnevnim detaljima i komično prenaglašenim nasiljem. Nakon doručka, čovek odlazi na posao; usput se upušta u nemu borbu prsa u prsa sa čitavim nizom napadača. Na njegovom radnom mestu, u neobičnoj simboličnoj galeriji, žena ga ispituje o njegovom poslu. Neposredno nakon toga, njegov šef ga kažnjava i tuku ga dvojica anonimnih muškaraca obučenih kao poslovni ljudi. Hartli izgrađuje film muzički, koristeći se pojednim likovima i delićima dijaloga kao motivima. Delo je struktuirano kao varijacija na temu, istražujući značaj rada. Rezultat je setna, tužna meditacija na temu frustrirane ambicije i kajanja, uzdignuta trenucima vrcavih dijaloga i razigranih eksperimenata.

Fotografije

AmbicijaAmbicijaAmbicija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Maid Of Honor (2017)

    image
    Sometimes the maid of honor not only takes care of the flower´s color in the wedding.
  • Hotel Bleu (2016)

    image
    A down and out stand-up comedian finds refuge at Hotel Bleu, forging an off-beat partnership with a charismatic trumpet player half her age.
  • Kryger bleibt Krüger (2020)

    image
    Berlin pensioner Paul Krüger gets to know his place of birth in the Czech Republic.
  • Uvek spremne žene (1987)

    image
    Sedam žena, sedam gubitnica. Nezaposlene, bez krova nad glavom, bez porodice, bez uzvraćene ljubavi. U kontaktu i sudaru sa svetom, uglavnom svetom muskaraca, one...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.