poster

U potrazi za Angelom Merkel

Looking for Merkel


Ocena korisnika: 1/10

SINOPSIS

Angela Merkel napušta politiku, nakon šesnaest godina na vlasti i na vrhuncu popularnosti. Postala je globalna ikona, a ipak ostaje enigma. Njezin krajnji profesionalizam i odlučnost da zaštiti svoj privatni život i izjave za medije svede na minimum učinili su je neuhvatljivom. Tko zaista poznaje Angelu Merkel? Kakva je to žena? I što nam ostavlja u naslijeđe? Ovaj ekskluzivni film kreće u potragu za pravom Angelom Merkel.
Redateljica Marion Van Renterghem prati Merkel posljednjih deset godina. Napisala je dvije knjige i brojne članke o njoj i u jedinstvenom je položaju ispričati njezinu priču. Umjesto intervjuiranja stručnjaka i novinara, ona razgovara samo s ljudima koji izravno poznaju Angelu Merkel - uključujući i posljednju trojicu francuskih predsjednika. U središtu ove priče je enigma: kako je nimalo karizmatična provincijska fizičarka, iz zemlje koja više ne postoji, uspjela postati najmoćnija žena na svijetu i tako dugo zadržati tu poziciju? Kako je uspjela postati i željezna kancelarka i Mutti njemačkom narodu?
Pričajući iznimnu priču Angele Merkel, dokumentarni film priča priču o Europi: od pada komunizma do eura, migrantske i COVID krize. Sučeljena sa svjetskim previranjima, Angela Merkel jedina je osoba koja uistinu utjelovljuje dugovječnost moći, političku stabilnost i vrijednosti liberalne demokracije. Napušta nas suočene s vakuumom i golemom neizvjesnošću.

Fotografije

U potrazi za Angelom MerkelU potrazi za Angelom MerkelU potrazi za Angelom MerkelU potrazi za Angelom MerkelU potrazi za Angelom MerkelU potrazi za Angelom Merkel

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.