poster

Beograd

Beograd (2013)

dokumentarni | Srbija
Reditelj: Boris Malagurski

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
Ocena: 4.6/10

SINOPSIS

Dugometražni dokumentarni film o Beogradu, snimio je 2013. Boris Malagurski, reditelj, scenarista i producent.
Poželevši da prikaže ono što istinski oslikava njegov specifičan duh, napisao je scenario za dokumentarac Beograd koji zanimljivo i duhovito kroz istoriju, sadašnjost i ljude govori o srpskoj prestonici.
„Pokušavamo da otkrijemo šta je to drugačije kod Beograda, zašto su ljudi toliko gostoljubivi i zašto su toliko spremni da pomognu strancima", kaže Malagurski.
„Beograd ima tu neku neverovatnu energiju koja je inspirisala ljude da posle 40 rušenja kroz istoriju, svaki put ga izgrade i podmlađuju ponovo svojom energijom i svojim duhom", navodi Malagurski.
Autor ima i ulogu naratora i vodiča na engleskom jeziku. Predstavlja spomenike kulture, muzeje, sve važne delove beogradskog mozaika, pa i skrivene tajne i romantične priče.
„Film nije namenjen samo strancima, namenjen je i domaćoj javnosti koja po mom mišljenju ne dovoljno pridaje značaj svemu onom lepom što imamo", objašnjava Malagurski.
Ostvarenje je podržao i Novak Đoković. Intervjuisan je kao najpoznatiji Beograđanin.

Glumci
Scenarista:
Producent: Boris Malagurski
TRAJANJE: 82 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Povratak lava (2016)

    image
    Banda stoji na uzvišenju i posmatra močvaru, daleko od smeđih ravnica njegove rodne Južnoafričke Republike. Lavovi će kasnije biti premešteni u Nacionalni park...
  • Još nije mrak (2016)

    image
    Nije još mrak je dugometražni dokumentarac o Sajmonu Ficmorisu, talentovanom irskom filmskom stvaraocu koji živi sa oboljenjem motornih neurona. Bolest mu je...
  • Poruka zvijezdama (2021)

    image
    U nepreglednom svemiru s milijunima galaksija teško je povjerovati da izvan Zemlje nema organizirane tvari koja je urodila inteligencijom. Mogućnost postojanja...
  • Proslava (2007)

    image
    Ukoliko želite da saznate sve o kreatoru Iv San Loranu dokumentarac po nazivu “Proslava” bi mogao da vam da odgovore i približi kako izgleda modna scena iza...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.