SINOPSIS

Sa crnim humorom i vrlo duhovito film “100 miliona pregleda” razotkriva istinu o platformi koja je obećala transparentnost i demokratiju, ali krije pozadinu eksploatacije, censure i nepouzdanosti.
Pošto je godinama pravio Jutjub snimke bez uspeha, Itmar Rouz kreće u misiju da otkrije tajnu šta snimak čini viralnim. Usput se sreće sa zvezdama Jutjuba, prošlim i sadašnjim, od ranih viralnih senzacija kao što su “The Double Rainbow” i “David After Dentist”, do modernih influensera, koji su usavršili umetnost stvaranja publike, algoritmičkog nameštanja i angažovanja fanova.
Kako idemo dublje, zvezde Jutjuba padaju, iscrpljene zahtevima da stalno stvaraju i “hrane zver”, ili nestaju sa rang lista, a i sam Itmar je izbačen sa Jutjuba, jer je postavljao teška pitanja.
Dok Itmara putovanje void u srce Jutjub mašine, javljaju se teška pitanja kako je tačno evolvirala ova platforma, koja treba da svima da glas.

Scenarista:
Producent: Tal Barda, Guy Lavie
TRAJANJE: 54 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • San (2014)

    image
    Film „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim...
  • Zabavi je došao kraj (2021)

    image
    Digitalne platforme kao što su Airbnb, Uber Amazon, mnogima su omogućile online posao i dobru zaradu. U popularnom “digitalnom feudalizmu” i “gig ekonomiji”,...
  • Vanzemaljci - Velike misli (2016)

    image
    Profesor Martin Ris gleda na nauku koja stoji iza moderne potrage za vanzemaljskim životom i iznosi teoriju da bi trebalo da tražimo mašine, a ne organska bića.
  • On the Yeti Trail (2014)

    image
    For the first time in over a century, Yeti legends and personal accounts have become the subject of scientific studies. Does the Yeti really exist? Fascinating...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.