Prekretnica u održivosti

среда, 29 ноември 2023 09:37

AOC i Philips Monitors postaju prestižni šampioni EPEAT Climate+-a
U značajnom koraku prema ekološkoj odgovornosti i inovacijama u elektroničkoj industriji, MMD, vodeća tehnološka tvrtka i partner za licenciranje brendova za monitore Philips, i AOC, jedan od vodećih proizvođača zaslona, ​​s ponosom objavljuju svoje nedavno postignuće – EPEAT Climate+ certifikat. Njihovi logotipi sada su istaknuti na EPEAT  web stranici, označavajući njihovu važnu ulogu i priznanje u području ekološki osviještene tehnologije. Ovaj certifikat naglašava njihovu predanost razvoju proizvoda visokih performansi koji se pridržavaju strogih ekoloških standarda.
Piše: Darko Brlečić
Suočeni s eskalirajućom klimatskom situacijom, postoji hitna potreba za inovativnim rješenjima u svim sektorima, posebice u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). Ovaj gorući ekološki izazov zahtijeva hitnu akciju i proizvođača i potrošača unutar industrije.
EPEAT Climate+ certifikat: novo mjerilo
EPEAT Climate+ certifikat izdvaja AOC i Philips monitore kao predvodnike u težnji prema održivijim elektroničkim proizvodima. Proces certificiranja, koji nadzire Global Electronics Council (GEC), zahtijeva poštivanje strogih kriterija koji osiguravaju da su proizvodi dizajnirani i proizvedeni s fokusom na smanjenje ugljičnog otiska i ublažavanje klimatskih promjena. EPEAT Climate+ Champions su proizvođači koji imaju EPEAT registrirane proizvode koji su stekli oznaku EPEAT Climate+.
Zahtjevi za EPEAT Climate+ oznaku
Kako bi postigli oznaku EPEAT Climate+, proizvodi moraju zadovoljiti nekoliko ključnih kriterija, odražavajući sveobuhvatan pristup održivosti
Javni i verificirani podaci o emisijama stakleničkih plinova: transparentno i verificirano objavljivanje emisija stakleničkih plinova proizvoda.
Energetski učinkoviti prethodni proizvodni procesi: proizvodni procesi koji prioritiziraju energetsku učinkovitost.
Znanstveno utemeljeni ciljevi smanjenja stakleničkih plinova: predanost znanstveno utemeljenim ciljevima za smanjenje emisija stakleničkih plinova.
Obnovljivi izvori energije: utilizacija obnovljivih izvora energije u proizvodnji.
Standardi energetske učinkovitosti proizvoda: usklađenost s visokim standardima energetske učinkovitosti proizvoda.Ovi kriteriji, razvijeni u suradnji sa širokim spektrom dionika uključujući proizvođače, znanstvenike, kreatore politike i zagovornike održivosti, osmišljeni su kako bi osigurali da proizvodi zadovoljavaju najviše industrijske standarde za dekarbonizaciju.
Predanost sveobuhvatnoj održivosti
Certifikat ne samo da prepoznaje ekološki prihvatljiv dizajn proizvoda, već i odgovornu praksu tvrtki koje stoje iza njih. Stručnjaci za verifikaciju treće strane koje je odobrio GEC osiguravaju da su ispunjeni svi potrebni klimatski kriteriji, dodajući značajnu razinu vjerodostojnosti EPEAT Climate+ oznaci.
Utjecaj na potrošače i okoliš
Ovaj certifikat ima posebno značenje u eri u kojoj su potrošači sve više svjesni utjecaja svojih izbora na okoliš. Pomaže kupcima da brzo identificiraju tehnološke proizvode koji su dizajnirani i proizvedeni imajući na umu ublažavanje klimatskih promjena, pridonoseći tako zajedničkim naporima za ublažavanje klimatske krize. Postignuća AOC-a i Philipsovih monitora osnažuju potrošače da donose informirane odluke, birajući proizvode koji su u skladu s njihovim vrijednostima odgovornosti prema okolišu.
Poruka od Kevina Yanga
Stalni napori AOC-a i Philips Monitora da smanje svoj ugljični otisak i potaknu održive prakse unutar elektroničke industrije u srži su njihova korporativnog etosa. “Željeli bismo zahvaliti Globalnom vijeću za elektroniku na pokretanju nove EPEAT Climate+ certifikacije proizvoda, koja će dodatno osnažiti proizvođače poput nas da na tržište uvedu održivije proizvode“, poručuje Kevin Yang, voditelj tehničkih proizvoda za EU i globalni voditelj proizvoda u tvrtki Philips / AOC Monitors & IT. “U AOC-u i MMD-u vjerujemo da je održivost ključ našeg uspjeha i nudi nam priliku da upotrijebimo svoje vještine, stručnost i odnose kako bismo stvorili bolju budućnost za pojedince, društvo u cjelini i okoliš u kojem svi živimo.”
 
Napredovanje ka zelenoj budućnosti
Ostvarivanje EPEAT Climate+ certifikata za AOC i Philips Monitore predstavlja značajan korak na njihovom putu prema ekološkoj održivosti. Pokazuje proaktivan pristup integraciji održivosti u njihove proizvode i odražava njihovu predanost dobrobiti okoliša i potrošača.
 
Za više informacija od AOC-ovoj i MMD-ovoj posvećenosti održivosti, posjetite:
https://aoc.com/sustainability-and-environment
https://mmdmonitors.com/csr/sustainability-and-environment/
 
Post Prekretnica u održivosti je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.