Gase se Ukrajinske platforme Xtra TV i Oll.tv

недела, 30 јули 2023 13:27

Ukrajinska DTT platforma Xtra TV i OTT usluga Oll.tv,čiji je vlasnik Media Group Ukraine (MGU), prestale su sa radom.Vest o gašenju ovih platformi objavljena je na njihovim stranicama. Na Xtra TV- stoji obaveštenje : „Operator satelitske televizije Xtra TV je 22. jula u 23 sata p obustavio emitovanje TV kanala i pružanje usluga pretplatnicima zbog stupanjem na snagu ovog zakona. Diskriminatorni zakon o sprečavanju ugrožavanja nacionalne bezbednosti u vezi sa prekomernim uticajem lica koja imaju značajnu ekonomsku i političku težinu u javnom životu (oligarsi)“.
Ovog mjeseca ukrajinski milijarder Rinat Ahmetov povukao je ulaganje svoje kompanije SCM iz medijske industrije.Njegova glavna investicija bila je u Media Group Ukraine (MGU), jednu od četiri vodeće medijske grupe u zemlji.Ahmetov je kao razlog  naveo novi zakon protiv oligarha. Dozvole za TV kanale MGU-a su vraćene državi.Mada se očekivalo da će Xtra TV i Oll.TV nastaviti sa radom, Nacionalni savet regulatora poništio je licencu Xtra TV 21. jula.
Post Gase se Ukrajinske platforme Xtra TV i Oll.tv je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.