Alpe - planinski lanac u srcu Europe, dug 1200 kilometara, širok 250 kilometara i visok 4810 metara. To područje bogate kulture, kulinarske tradicije i specifičnih klimatskih uvjeta dijele Nijemci, Švicarci, Talijani, Austrijanci, Francuzi, Slovenci, Monegašani i Lihtenštajnci. Čaroban krajolik planina prekrivenih snijegom, uskih dolina, bujne vegetacije i impozantnih kamenih masiva snažno je utjecao na ovdašnji način života i bogatstvo kuhinje.
Ova raskošna serija prikazuje vitalnost alpske regije i njezinih stanovnika. Vodi nas na putovanje jednim od najljepših područja na svijetu, predstavlja nam zanimljive ljude i otkriva kulinarske tajne. U četiri epizode posjetit ćemo mnoge smočnice, gostionice i gospodarstva te istražiti podrijetlo i kulturni značaj predstavljenih delicija. Serija je posveta"kruhu našem svagdašnjem" te odaje počast Alpama i njihovim stanovnicima. Temelji se na knjizi Dominika Flammera, koji piše o jelima alpske regije i predstavlja lokalne poljoprivrednike. Svaka epizoda usredotočena je na jednu namirnicu te je smješta u povijesni kontekst, prikazujući sveobuhvatnu sliku o tradiciji proizvodnje i pripreme hrane u Alpama. Prelijepi krajolici, zanimljivi ljudi, uzbudljive priče i vrhunska produkcija glavni su aduti ove iznimne serije.

Bilo je na kanalima:

HTV2  3SAT  

PREPORUKE
  • Životinje u pokretu (2018)

    image
    Jedan od najvećih prirodnih spektaklova jesu životinje u pokretu. Životinje moraju da pređu svoje migrantske putanje, peške, letenjem ili plivanjem, kako bi...
  • Blago naroda

    image
    U ovom serijalu posvećenom kulturi, imaćemo priliku saznati nešto više o raznim oblicima čovjekovog nasljeđa.
  • Hoću kući

    image
    Emisija "Hoću kući" prikazuje priče ljudi.
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.