poster

Psiho

Psycho (1960)

Režiser: Alfred Hitchcock
Pink Classic | petak | 23:11

Ocena: 8.5/10
Ocena korisnika: 9.3/10
(70 glasova)

SADRžAJ

Američki psihološki triler iz 1960. godine u režiji Alfreda Hičkoka, snimljen po scenariju Džozefa Stefana.
Film Psiho, koji je osvojio Zlatni globus i dobio četiri nominacije za Oskara, zapravo je adaptacija istoimenog romana Roberta Bloka o zločinima serijskog ubice Eda Gina iz Viskonsina.
Marion Krejn, radnica u banci iz Finiksa u Arizoni se tokom pauza za ručak sastaje sa ljubavnikom Samom Lumisom, s kojim ne može da se venča jer on većinu novca troši na alimentaciju.
Šef banke joj poverava 40.000 dolara da ih isporuči jednoj kompaniji, ali ona se pakuje i odlučuje da ode u Kaliforniju.
Izmorena od vožnje, Marion odlučuje da odmori u motelu „Bejts" koji vodi Norman Bejts.
Marion znajmljuje sobu, a nakon nekog vremena Norman joj donosi večeru i oni pričaju... Nakon večere Marion odlazi da se tušira i u kupatilo joj ulazi Norman, prerušen u svoju majku i ubija je.
Tada je stavlja u njen automobil i baca u močvaru u blizini motela. Ne znajući za novac, Norman je i pare poslao u močvaru.
U Arizoni se saznaje za nestanak novca i banka angažuje privatnog detektiva Miltona Arbogasta, da pronađe Marion...
Detektiv ni ne sluti sa kakvim će se sve morbidnostima suočiti tokom istrage.

Slike

PsihoNBCUNBCUNBCUNBCUPsiho

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Petak trinaesti (1980)

    image
    Izviđačke instruktore progoni i ubija nepoznati ubica kada pokušaju da ponovo otvore letnji kamp na mestu gde se dete jednom udavilo. Kada se na idiličnom...
  • Groblje kućnih ljubimaca (2019)

    image
    Film GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA prati Dr Luisa Krida (Džejson Klark), koji nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel (Ejmi Sajmic) i njihovo dvoje male djece iz...
  • Beži (2017)

    image
    Mladi Afroamerikanac Chris sa svojom devojkom Rose tokom vikenda odlazi na udaljeno imanje kako bi se upoznao s njenim roditeljima, majkom Missy i ocem Deanom....
  • U lavirintu (2019)

    image
    Samanta je oteta kad je imala trinaest godina i dugo držana u zatvoreništvu. Najzad je slobodna, ali strahuje za svoj život. Pored nje je doktor Grin, čovek koji...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.