Milijarderi koji su oblikovali naš svijet

The Billionaires Who Made Our World (2023)

dokumentarni | Ujedinjeno kraljevstvo

Ocena: 5.4/10
Ocena korisnika: 6/10

Serija o tehnološkim titanima Silicijske doline donosi nam tajne nekih od najbogatijih ljudi na svijetu.
Časopis Time proglasio je Elona Muska osobom godine 2021. Ovaj ekscentrični poduzetnik i milijarder svojim objavama na Tweeteru upravlja kretanjima na burzi te može potaknuti mahnitu prodaju i kupovinu.
Neprestano puni naslovnice svojim kontroverznim, ali dojmljivim poslovnim potezima, PR trikovima te osebujnim privatnim životom. No, ispod sve te prašine koja se digla stoje tvrtke koje su istinski povele prijelaz s fosilnih goriva na električnu energiju - Tesla te SpaceX, koji je utro nov put putovanju svemirom.
Film postavlja važna i ozbiljna pitanja o maski koju ovaj južnoafrički poduzetnik u javnosti nosi te o njegovim poslovanjima, u kojima ga se optužuje za grubo ponašanje i rasizam naspram zaposlenika. Slijede li njegovi pristalice čovjeka koji će nas uvesti u novo doba obnovljive energije i svemirskih putovanja ili proroka koji nudi lažna obećanja?

Emitovanje na kanalima:

HTV1  

Bilo je na kanalima:

HTV2  

Sledeće epizode:

23.5.24.
21:10
Milijarderi koji su oblikovali naš svijet, ep. 1, dokumentarna serija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.