poster

European Inventor Award

European Inventor Award


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 2

EPISODE: 6

SYNOPSIS

Vjetroelektrane na pučini: Danski koncept. Vjetroturbine koje plutaju na moru; pohrana električne energije u mreži i još mnogo toga - Henrik Stiesdal, finalist Nagrade za europskog izumitelja u kategoriji Nagrade za životno djelo.
Danski izumitelj i inovator Henrik Stiesdal jedna je od ključnih osoba na polju morskih vjetroelektrana. Toliko je toga "prvi napravio" da je među predvodnicima ovog sektora od sedamdesetih godina sve do danas.
Prvi važan doprinos ostvario je 1979. kad je danski proizvođač vjetroturbina Vestas A/S otvorio put modernim vjetroelektranama s jednom od prvih trokračnih vjetroturbina koja se temeljila na licenciji za Stiesdalov dizajn. Dizajn je uskoro dobio nadimak Danski koncept, a taj izum pretvorio je dotad prilično nepoznat i nevelik sektor u ono što je danas: važan izvor obnovljive energije.

Photos

European Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor Award

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • This Morning (1988)

    image
    A mix of celebrity interviews, showbiz news, topical discussion, competitions, health, and more.
  • ITV News at Ten (1967)

    image
    ITV's long running late-night national news bulletin and weather forecast.
  • Le journal de la RTBF

    image
  • The One Show (2006)

    image
    A live magazine programme featuring topical stories and big name studio guests.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.