poster

European Inventor Award

European Inventor Award


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 2

EPISODE: 5

SYNOPSIS

Protupožarni alarm, internetsko povezivanje, ključevi - kartice i još mnogo toga: slavni izumitelj i poduzetnik koji je prijavio više od tisuću patenata - Jacques Lewiner, finalist Nagrade za europskog izumitelja u kategoriji Nagrade za životno djelo.
Malo je pojedinaca tako plodno kao što je francuski izumitelj, fizičar i poduzetnik Jacques Lewiner. Ovaj 74-godišnjak autor je više od tisuću prijavljenih patenata u cijelom svijetu, od kojih je u Europi dobio više od sedamdeset.
S izumima na području elektronike, medicinske, sigurnosti i telekomunikacija, lepeza Lewinerovih interesa široka je gotovo kao što su mu izumi brojni.
Jedan od Lewinerovih ranih izuma je plahta koja funkcionira kao elektromehanički transduktor. Patentirao ga je 1977. Taj izum konvertira cikličke vitalne funkcije kao što su kucanje srca i disanje u elektromehanički signal koji upali alarm kad se ciklus promijeni. Ova plahta idealna je za praćenje apneje kod pacijenata ili novorođenčadi i za razliku od prethodnih izuma kao što su maske za spavanje ili senzori vezani uz aparate, omogućuje potpunu slobodu kretanja. Izum je poboljšan 1980. i 1984.
Ovaj izum nastao je kad su Lewiner i skupina njegovih kolega istraživali kako napraviti sustav za praćenje upotrebe sigurnosnog pojasa u automobilima.

Photos

European Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor Award

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Euronews Now

    image
    The host presents the latest news stories, current events and analyses pertaining to social, political and environmental issues in Europe.
  • BBC Newsline (1996)

    image
    THE ROAD TO NEWSLINE: The coming of BBC TV to Northern Ireland was via a small transmitter in an old nissen hut which was installed so that good folk of Northern...
  • Le Journal De La Rts

    image
    The host presents a round-up of the latest news updates and developments from around the world.
  • Close up

    image
    Our weekly half-hour program delivers in-depth reporting on topical political issues and newsworthy events. Revealing the story behind the stories, Close Up is...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.