SEASON: 4

EPISODE: 77

Синопсис

Италијанската телевизиска серија е базирана на романот на Емил Зола „Во рајот на жената“ од 1883 година, но продавницата е преместена во Милано во 1956 година.
Главниот лик е Тереза, млада жена која го напушта Салва, свршеникот избран од нејзиниот татко затоа што тој е син на градоначалникот и ја напушта Сицилија за Милано. Тереза се надева дека ќе се најде во продавницата на нејзиниот чичко таму. Но, кога пристигнува во Милано, дознава дека нејзиниот вујко е пред банкрот и дека тој е обвинет за запалување на комбето на угледната стоковна куќа Раџ за дамите, поради што тој ја губи работата. Сопственик на стоковната куќа е Пјетро Мори, млад претприемач со мистериозно минато, кој по патувањето во САД успеа да отвори елегантна и модерна стоковна куќа по војната, каде Тереза аплицираше за работа како продавачка. После низа перипетии, таа успева да се вработи и да покаже дека е амбициозна и претприемничка девојка која наскоро ја стекнува довербата од своите колеги. Девојчето на крајот лудо се в loveубува во Пјетро Мори, но мора да се врати на Сицилија затоа што нејзиниот татко му ветил на градоначалникот на Кастелбооно дека Тереза ќе се омажи за неговиот син Салва..

Снимки

Раят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамитеРаят на дамите

Рецензии


Няма отзиви
Препоръки
  • Двама мъже и половина (2003)

    image
    The Harper brothers Charlie and Alan are almost opposites but form a great team. They have little in common except their dislike for their mundane, maternally...
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • Приятели (1994)

    image
    Забавният сериал, който е един от най-популярните в света, разказва за забавните моменти и абсурдите в живота на шестима приятели нюйоркчани, докато търсят любов...
  • Розамунде Пилхер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
Топ списъци

Впиши се

TvProfil използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско изживяване и функционалност на сайта. Повече информация за бисквитките можете да намерите тук: Политика за поверителност.