SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - THE CONFESSION

OPIS

Dok su u burnoj bakanalskoj dekadenciji Rima u 15. stoljeću onkraj vatikanskih zidina carevali štakori, bolest i siromaštvo, zloglasni Rodrigo Borgia i njegova obitelj nemilosrdno su držali vlast sa Svete Stolice. Vladali su taktikom zastrašivanja i nasilja, gazili neprijatelje i sijali strah, raskol i gnušanje među svima koji bi im se usudili stati na put.
No u drugoj sezoni hit serije "Obitelj Borgia" Aleksandrovu papinsku vlast ne ugrožavaju strani neprijatelji i častohlepni političari, nego rođena krv. Njegov bi neizbježni pad mogao izazvati netko iz najužega kruga povjerljivih pristaša: vlastite obitelji.
"Papa u obitelji ne dopušta nikakvo suparništvo", kaže zvijezda serije oskarovac Jeremy Irons. "Zna da obitelj može biti moćna samo ako je jedinstvena."
Cijela je serija snimana u Budimpešti, a uloga pape Aleksandra VI., španjolskog autsajdera koji je političkom lukavošću i bezobzirnom ambicijom nadmašio sve suparnike, Ironsu je donijela nominaciju za Zlatni globus. Uza nj, glumačku postavu predvode François Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, David Oakes i Colm Feore.
"U prvoj sezoni smatrao sam da treba dati veoma jasnu povijesnu sliku", kaže izvršni producent, scenarist i redatelj Neil Jordan. "Izgradili smo likove i shvatio sam da im u sljedećoj sezoni možemo dati maha. Bilo je veoma zabavno."
Izvršni producent James Flynn dodaje: "Druga sezona izlazi iz vatikanske raskoši i zadire u surovi život u bijedi i prljavštini rimskih ulica. Vjerujemo da će ova silovita, snažna i neodoljiva saga itekako zadovoljiti očekivanja publike koja je uživala u prvoj sezoni." Oskarovac Jordan autor je scenarija pet epizoda ove sezone. Četiri je napisao izvršni producent David Leland, a Guy Burt (Kraljevstvo) jedan. Jordan (Bizant) režirao je prve dvije epizode, Jon Amiel (Postanak) treću i četvrtu; Kari Skogland (Carstvo poroka) režirala je petu i sedmu, John Maybury (Rub ljubavi) šestu i osmu, a Leland (Združena braća) posljednje dvije epizode.

O priči:
Sukob između braće će buknuti. Papini seksualni prohtjevi rastu. Žene ujedinjuju snage i moćno istupaju. A neprijatelji obitelji Borgia se množe.
Na kraju prve sezone papina je voljena kći Lucrezia postala majka i cijela je obitelj na okupu slavila kao da je pred njom sretan novi početak. No privid vara. "Ove će sezone svi likovi postati mračniji", kaže Jordan. Lukavi Cesare daje oduška svojoj mračnoj strani i postaje sličniji liku vladara kojeg je opisao Machiavelli. Obitelj izopćuje razuzdanog Juana i on ne preza pred ubojstvom. Lucrezia je sve samostalnija i odbija ulogu šahovske figure u bespoštednoj obiteljskoj jagmi za moći. Aleksandrove borbe ne jenjaju. Nakon što su prijevarom završili u Napulju koji je poharala kuga, Francuzi su gladni osvete. Talijanski klanovi kuju urote da svrgnu papu. Opaki suparnik kardinal Della Rovere obučava ubojicu. Firenca pak pada pod utjecaj puritanskog dominikanca Savonarole i Borgino bogatstvo u banci obitelji Medici je u opasnosti...
---

1. epizoda:

Nalazak skrivenog blaga davno izgubljenih starorimskih umjetnina ponukat će papu Aleksandra VI. da rimskom puku priredi raskošno slavlje u poganskom stilu. Lucrezia se posvećuje novorođenčetu, a trzavice braće Cesarea i Juana prerastaju u otvoren sukob koji će vrhunac doživjeti u utrci na neosedlanim konjima koja ledi krv u žilama. Aleksandrova milosnica Giulia Farnese doznaje da papa ima novu ljubavnicu. Traži savjet od Vannozze... koja će je poučiti da ima mjesta i za treću. Della Rovere se dotle vratio jednostavnom svećeničkom životu, no za dlaku će preživjeti Cesareov pokušaj ubojstva. Na jugu, bivšeg kraljevića kužnog Napulja Alfonsa na obroncima Vezuva hvataju i nasmrt muče zavojevačke snage gnjevnoga - i teško bolesnoga - francuskoga kralja Karla VIII.

Slike

Beta FilmBeta FilmObitelj Borgia 11Obitelj Borgia 12Obitelj Borgia 13Obitelj Borgia 14Obitelj Borgia 15Obitelj Borgia 16Obitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj BorgiaObitelj Borgia

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Narcos - Mexico (2018)

    image
    Narcos se seli iz Kolumbije i usredotočuje na ilegalnu trgovinu droge u Meksiku, tj. otkriva početak modernog rata protiv droge u toj zemlji, počevši od vremena...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Nestali (2017)

    image
    Kit „Kick“ Lannigan (Leven Rambin) bila je oteta kao dijete da bi je nakon pet godina spasio FBI agent Frank Novak (Chris Noth). Povratkom kući trauma koju je...
  • Bosch (2014)

    image
    Radnja prati losanđeleskog detektiva za ubojstva Harryja Boscha. Kao i svaki dobar protagonist Bosch ima problema s autoritetom, slijedi vlastiti instinkt...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.