Ocjena: 7.0/10
Ocjena korisnika: 10/10
(4 glasa)

Aleš, Miron, Kifla i Jeremija u jeku svojih zrelih godina proživljavaju ponovni pubertet. Stoga, kada u naletu tinejdžerskih snova i nakon svega što su proživjeli u dosadašnjem životu, četiri 'jarana' polude, odlučuju se ponovno baviti rock'n'rollom. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, četvorica prijatelja u garaži osnivaju bend i daju mu ime Kriza.

U glavnim ulogama pojavljuju se Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seksan i Mirvad Kurić. Važni likovi među sredovječnim muškarcima su i kućna pomoćnica Borka (Jasna Diklić) te konobarica Nejra (Vanesa Glođo).
Glavni junaci "Krize" četiri su sredovječna Bosanca. Aleš (Nikola Kojo) je 48-godišnji veterinar koji mrzi svoj posao, ali je već toliko dugo u njemu da nema snage ni volje mijenjati nešto po tom pitanju. Samohrani je otac, odgojio je kćer Emu (Marija Pikić) s kojom je u neprekidnom sukobu. Aleš je jako nesiguran prema zgodnim ženama, a u bendu svira bas gitaru.
Miron (Enis Bešlagić) je Alešev mlađi brat i potpuna mu je suprotnost. Po zanimanju je slikar, vjernik je, budist, a sebe smatra pustolovom. S ruksakom na ramenu prošao je cijeli svijet i sada, nakon 10 godina, dolazi kod svog brata, u kuću koju su naslijedili od oca. Miron koristi lake droge, bez čaše viskija ne izlazi iz sobe, ponaša se rokerski, a seks na jednu noć sastavni je dio njegovog života. Šarmantan je, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarist i pjevač.

Prijatelji s kojima se Aleš i Miron druže, Jeremija i Kifla, također su dio benda. Jeremija (Mirvad Kurić) je doktor, točnije kirurg. No hipohondar je, koji to ne priznaje. Uvjeren je da stalno umire od neke neizlječive bolesti. Oženjen je i ima dvoje djece. Vremena za žene nema jer je zaokupljen svojim zdravljem. U bendu je klavijaturist. Vinko Pakaš, (Aleksandar Sekson) zvan Kifla potpuno je neambiciozan i shodno tome - nezaposlen. Oženjen je, ali ga žena svako malo izbaci iz kuće. Iako je očito u nesređenom braku, Kifla sve podnosi poprilično ravnodušno. U bendu je bubnjar.

Autor nove doze bosanskog humora jedan je od najboljih scenarista ove regije, Feđa Isović, koji za "Krizu" kaže da je inspirirana istinitim događajem, točnije rock sastavom "Karne".

Emitira se na kanalima:

RTL  

Bilo na kanalima:

FTV  RTL Kockica  O2  

Sljedeće epizode:

danas
12:00
Kriza 1, ep. 11, igrana serija ®
danas
12:35
Kriza 1, ep. 12, igrana serija ®
sutra
12:10
Kriza 2, ep. 1, humoristična serija ®
sutra
12:55
Kriza 2, ep. 2, humoristična serija ®
sutra
23:25
Kriza 2, ep. 3, humoristična serija
sutra
00:05
Kriza 2, ep. 4, humoristična serija
srijeda
12:00
Kriza 2, ep. 3, humoristična serija ®
srijeda
12:40
Kriza 2, ep. 4, humoristična serija ®
srijeda
23:05
Kriza 2, ep. 5, humoristična serija
srijeda
23:55
Kriza 2, ep. 6, humoristična serija
četvrtak
12:10
Kriza 2, ep. 5, humoristična serija ®
četvrtak
12:55
Kriza 2, ep. 6, humoristična serija ®
četvrtak
23:15
Kriza 2, ep. 7, humoristična serija
petak
00:00
Kriza 2, ep. 8, humoristična serija
petak
12:10
Kriza 2, ep. 7, humoristična serija ®
petak
12:50
Kriza 2, ep. 8, humoristična serija ®
21.10.19.
12:00
Kriza 2, ep. 5, humoristična serija ®
21.10.19.
12:40
Kriza 2, ep. 6, humoristična serija ®
PREPORUKE
 • Ali Mekbil (1997)

  danas
  image
  Ally McBeal je odvjetnica, a tumači je nagrađivana kazališna glumica Calista Flockhart (Krletka, Staklena menažerija). Iako se izvrsno snalazi u sudnici, mnogi...
 • Liv i Maddie (2013)

  danas
  image
  Dvije jednojajčane blizanke Liv, koja je popularna televizijska zvijezda, a Maddie je izvrsna studentica i košarkaški fenomen čija je popularnost u sve većem...
 • Državni posao (2012)

  danas
  image
  Okosnica emisije su satirični razgovori između trojice aktera, komentari koji podsećaju na "Stand Up" formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na...
 • Will i Grace (1998)

  danas
  image
  Will, Grace, Karen, Jack ili Debra Messing, Eric McCormack, Megan Mullahy, Sean Hayes - već sedam sezona obaraju rekorde gledanosti. Nakon što su osvojili sve što...
TOP LISTE

Prijavi se