Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(105 glasova)

OPIS

Jack Traven (Keanu Reeves) je policajac u specijalnim jedinicama, neustrašive prirode i izuzetnog poznavanja kriminalnog uma. Sve to i nešto sreće održalo ga je na životu. No Jackova sreća sada mora proći ultimativni test: zarobljen je u jurećem autobusu koji će eksplodirati ako kazaljka padne ispod 50 milja/sat. Spremite se na jurnjavu! Ovaj film označio je prekretnicu u karijeri Keanu Reevesa. Do tada je glumio uglavnom sanjive, osjetljive likove (prethodna uloga bio je princ Sidarta), pa je "Brzina" bila popriličan šok za publiku, posebno jer je Keanu iznenađujuće dobar akcijski heroj. Ova je uloga Reevesu otvorila vrata najuspješnijeg razdoblja u karijeri: uloge Nea u "Matrixu" koja mu je donijela svemirsku popularnost. Sandru Bullock je, pak, "Brzina" lansirala među zvijezde - ona je Annie, obična djevojka iz susjedstva čiji je jedini grijeh prebrza vožnja. U kriznoj situaciji, međutim, pretvara se u sposobnu, neovisnu, no ipak neodoljivo ranjivu heroinu, seksipilnu i duhovitu, koja nastupom u "Brzini" ide rame uz rame s Lindom Hamilton i Sigourney Weaver. I na kraju, tu je i Dennis Hopper, koji je odigravši ulogu bivšeg policajca, a sadašnjeg poremećenog manijaka, toliko uvjerljiv da ga gledatelj iskreno zamrzi, te se veseli kad mu konačno dođe kraj. Redatelj Jan De Bont radio je na mnogim akcijskim klasicima kao snimatelj, uključujući i "Potpuni opoziv" i "Umri muški", a snimio je i legendarnu scenu sa Sharon Stone u "Sirovim strastima". Ovdje je dokazao svoj redateljski talent stvorivši jedan od najboljih akcijskih filmova svih vremena.

Slike

BrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzinaBrzina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.