Skriveni potkontinent: romantičan, dalek i tajnovit. Od pakistanskih ravnica do podnožja Himalaje, od Indije i Rajasthana na sjeveru do Tamil Nadua na jugu... Vrijeme je na ovome golemom sjecištu civilizacija, religija i kultura iznjedrilo neka od najvećih, zlatnih umjetničkih razdoblja na Zemlji.
Na bogat, iscrpan način tri epizode istražuju priču o Indijskom potkontinentu, prikazujući blaga triju posve različitih naroda, lokaliteta i dinastija, koji su oblikovali suvremenu Indiju.
Povijest doline Inda možda je najznamenitija od svih neispričanih priča. Od minuciozno izrađenih dječjih igračaka i brončanih figura pronađenih u drevnome gradu Harappi do prvoga ljudskog prikaza Buddhe, ovo je pripovijest o stapanju kultura i sjajnim majstorskim dostignućima koja povezuju Pakistan, Afganistan i zapadnu Indiju.
Znamenita po svojoj izvanrednoj arhitekturi, Tamil Nadu s pravom nosi naziv "zemlje hramova", od kojih su mnogi podignuti prije 1000 godina. Ovome moćnom imaginativnom umjetničkom izričaju doista ništa nije ravno. No što je to velike dinastije ovoga razdoblja navelo na stvaranje ovakva hvalospjeva hinduizmu?
Utjecaj Mogula na Indiju je nepobitan. Vrhunska remek-djela Taj Mahal i Crvena tvrđava svjedoče o sjajnim graditeljskim sposobnostima. Ali njihovo se naslijeđe proteže i dalje - u područje umjetnosti, parkovne arhitekture i izrade sagova, i to mnogim tehnikama koje žive i danas.
Ispreplećući umjetnost, povijest i putopisno stvaralaštvo na dramatičnoj pozornici veličanstvenih, dojmljivih krajolika Indije i Pakistana, serija nudi fantastičan uvid u iznimno privlačan dio našega svijeta.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Paul Hollywood: Gradske slastice (2016)

    image
    Paul Hollywood, najpopularniji britanski slastičar, za Food Network je snimio novi serijal Gradske slastice, u kojem traga za najboljim receptima koji su...
  • U potrazi za izvanzemaljcima (2014)

    image
    IN SEARCH OF ALIENS follows Giorgio Tsoukalos, an Ancient Astronaut theorist and leading contributor to Ancient Aliens, as he explores the fascinating evidence...
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
  • Mit ili nauka (1960)

    image
    Ovo je niz dokumentaraca koji će vam pobliže opisati neke znanstvene tvrdnje.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.